по-цинковай косата си

Свобoда Сидерова 31 July 2009

Вече не е нужно да си угаждате като Казанова със 70 стриди на ден или като китайките да хапвате перлена пудра (стридите и перлите са незаменим източник на цинк), за да се сдобиете с блестяща и здрава коса. По-добрият начин е шампоан с ActiZink формула.

Ако някога хвана златна рибка, второто ми желание (първото естествено е минус 20 години) със сигурност ще е да ми върне гъстата, златисто-пшеничена грива, която си бях отгледала до под плешките в 10 клас. Затова пътуването до Лондон за презентацията на новия шампоан на Head&Shoulders с цинк ми се стори интригуващо, защото самата аз пия минерала на красотата като хранителна добавка и с двете ръце се подписвам, че действа. Как разбрах ли? Ами косопадът ми спря.

Да си призная честно, не знам кое ме впечатли повече - замъкът Great Fosters от 17 век с 4-метровата камина и черните лебеди (не видях "пернатия" състав, може би се беше скрил в очакване на по-здрави времена) или съвременната цитадела на красотата - лабораториите на Procter & Gamble. Фирмата е известна на милиарди жени по света благодарение на марките Pantene, Head&Shoulders, Wella, Max Factor, Hugo Boss... По-важното е, че веднага направих връзка между 2 забележителности. А тя е, че красивата коса се нуждае от двойна доза цинк. Вътрешната я бях поела вече на обяд - козе сирене (цинк да искаш в него) върху легло от варено цвекло, гарнирано със салата от глухарчета и киселец. Оставаше да разбера как действа цинкът външно. Тайната на обновената ActiZink формула (и 9 варианта на шампоана я съдържат) е премахване на пърхота и успокояване на раздразнения скалп. Не случайно експертът на Неad&Shoulders Стил Шийл като мантра повтаряше непрекъснато: "Красивата коса започва от здравата кожа на главата".

Добрата новина е, че цинкът започва да действа веднага - още докато си миете косата. Не се усмихвайте скептично. Ефективността на шампоана действително се гледа под лупа. В това се убедих лично. Със същото загрижено изражение на лицето, с което в заведенията те питат: "Вегетарианка ли сте, мем?", се отнасят и към косата, да не би нещо да наруши крехкото й равновесие. В сърцето на компанията - изследователския център, косата се подлага на какви ли не изпитания с инструментални методи. Контролът за механично или топлинно увреждане, здравина, блясък и цвят е жесток. Накрая продуктите се тестват и от експерти. Фирмата разполага с голяма банка образци на коса на хора от различни националности и възраст. За "материала" трябва да благодарим на хилядите дами, които в името на науката жертват и без това омръзналата им конска опашка. Само ако можехте да видите сканиран под електронен микроскоп косъм, никога повече няма да премивате косата, да спестявате балсама, да я разресвате грубо, да я усуквате, да използвате сешоар или да я претрупвате със стайлинг средства. Но тъй като не можете, задоволете се с добър шампоан. Като Head&Shoulders ActiZink например.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР