шампанско и пъдпъдъчи яйца

„Ако си рижа – измий косата си с клюква (по-известна като малка червена боровинка). Ако си блондинка, плакненето с шампанско върши чудеса.” 

Свобoда Сидерова 24 February 2009

„Ако си рижа – измий косата си с клюква (по-известна като малка червена боровинка). Ако си блондинка, плакненето с шампанско върши чудеса.” Подобни рецепти често могат да бъдат чути на снимачната площадка.

 

Не е за вярване, но звездите, въпреки че зад гърба си имат цяла армия професионалисти, обичат да си разменят рецепти за разкошна коса. Действително гривата обожава шампанското, което я прави мека и блестяща. Половин чаша от напитката се разрежда със същото количество минерална вода.


За жалост любимата на Никол Кидман клюка, с която австралийката поддържа не само запазената си марка – оттенъка „ягодов блонд”, но и неутрализира действието на алкалните шампоани, не се среща у нас, но пък имаме изобилие от всякакви други масла, предпочитани от звездите. Ето рецептите. Луси Лиу например използва смес от равни части зехтин и лавандулово масло.


Любима хватка на Наоми Кембъл е половин час преди миене да втрие в скалпа топъл зехтин. Черната пантера се кълне, че масленото вълшебство подхранва косата както никоя друга маска.


Мелани Грифит решава проблема с цъфтящите краища като редовно ги угощава с бадемово масло.


Джейми Лий Къртис е фенка на доста екстравагантна маска. Актрисата твърди, че има страхотен ефект, който се отразява благотворно на доста рядката растителност на главата й. В състава на маската влизат пасиран банан, шампанско, киви и пъдпъдъчи яйца(!?).


Още по-екзотична рецепта използва Пенелопе Крус. Тя се грижи за приличащата на водопад коса като забърква адска смес от манго, канела, кафе, кленов сироп и същите пъдпъдъчи яйца. Явно последните са на мода в Холивуд.

Сара Джесика Паркър също не я мързи да глези прочутите си къдрици. Рецептата й не е кой знае колко оригинална: 2 с.л. сметана, по 1 ч.л. зехтин и лимонов сок, но факт е, че млечните протеини наистина имат страхотен ефект.


Запознати твърдят, че ако успеете да се приближите до Катрин Зита-Джоунс, ще ви лъхне като от бирено буренце. „Торенето” на косата с мед и бира изкупва стократно злостните клюки, че благоверната на Майкъл Дъглас прекалява с кехлибарената течност.

За да изсветли косата, Ева Херцигова използва коктейл от водка и сок от лимон. Понеже водката не мирише, досега няма коментари за алкохолните пристрастия на модела.


Дженифър Лав Хюит пък е фенка на кафето, по-точно на настойката от него. Тя обилно я разпръсква с пулверизатор, след което разресва косата с гребен с редки зъбци. След кафе паузата цветът й става по-наситен и дълбок.

Актрисата Анна Мулялис, която познаваме от рекламата на Allure Sensuelle на Chanel, също доверява грижите за косата на природата – тя обожава да я мие с дъждовна вода.


Всички рецепти обаче бледнеят пред изцепката на Каприс. За да не избелява цветът на дългата й златиста коса, британката маже косата с... кетчуп. Б-р-р... Но и без да се прави на сочно кренвиршче, е сигурно, че мъжете я изяждат с поглед. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР