косата на абордаж

Пиратки от всички страни, обединявайте се! Морският стил, дързък и романтичен, направо избуя след поредицата „Карибски пирати“. Темата се оказа знакова не само за тоалетите, но и за прическата...

Свобoда Сидерова 24 February 2009

 

Пиратки от всички страни, обединявайте се! Морският стил, дързък и романтичен, направо избуя след поредицата „Карибски пирати“. Темата се оказа знакова не само за тоалетите, но и за прическата...


Три причини да смените прическата:


1. Косата ви няма никакъв обем

2. Никога не сте получавали комплименти по повод копринения й вид

3. Постоянно носите конска опашка и съучениците ви казват, че съвсем не сте се променили


"Капитане, вземи ме на борда!“, се чете в очите на моделите на непоправимия бунтар и романтик Jean Paul Gaultier. Със сигурност на Джони Деп (морския вълк Джак Спароу) кандидат-пиратките щяха да му дойдат много, въпреки че човек никога не знае. Освен с многото детайли, смесването на тъканите и маскировъчното облекло (!?) смелите дами превземат кораба, пардон, сърцето на моряците, и с меки и разпилени цигански къдри. Giorgio Armani и Gucci също се вдъхновиха от сексапилната прическа на Кийра Найтли във филма.

 

Стилистите на Nina Ricci за по-голяма достоверност бучнаха пера в косата. Между другото, вълнистите къдрици са най-модният тренд за сезон пролет-лято 2008 г. Стилистите се скъсаха да навиват кичурите на ролки или да ги сушат със сешоар, мачкайки с ръце, както и да ги усукват на снопчета и да ги разделят с пръсти за повече въздушност. Усилията си заслужаваха. Отстрани изглежда, че разкошната грива е подарък от природата. Най-важното: не забравяйте за тайното оръжие - блясъка на косата. И без да мятате куки или да въртите саби, мъжкият състав на кораба ще развее бяло знаме.

 


Нови продукти:


1. серум за огледален блясък Elseve Nutri-Gloss на L’Oreal с перлени протеини
2. подхранващ спрей без отмиване Diamond Gloss Nivea Hair care с диамантен прашец
3. пяна със силна фиксация за къдрава коса Wellaflex Curls & Waves на Wella
4. реструктуриращ двуфазен протеинов серум Essense de Proteine Structure на La Biosthetique
5. маска за къдрава коса Nutritive Oleo-Curl на Kerastase





 

 

 

 

Разкошна рамка


Както никога досега, аксесоарите за коса са супер актуални. Освен отличителния белег на пиратките - задължителна шапка с голяма периферия или превързана ниско на челото кърпа, фешън са фибите или шнолите с блестящи камъчета (Marc Jacobs, Anna Sui) и най-обикновените обръчи. Не е за вярване, но последните се ползват със статут на предмет на изкуството, който преди се присъждаше единствено на култовите чанти.

Диадемите са или широки и обемни, както е при Chanel и Oscar de la Renta, или тънки и леки – половинчати решения не се допускат. За да сте в крак с модата, вземете най-обикновена ластична лента и я украсете с една голяма или няколко малки брошки с цветни камъни. Прикрийте с нея частично челото и ушите – така овалът става съвършен. Цветята, по които полудяха повечето стилисти - боднато в косата, страхотно променя визията, колосаните панделки на Louis Vuitton и златното напрашване на John Galliano също привличат внимание. Срочно се запасете и с разноцветни копринени шалове. Навити на въже или широки – няма значение.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР