другата в теб

Акцията NineTeen събра в шоурума на дизайнерката Нели Митева на ул. “Иван Асен II” 22 в София абитуриентки и им предложи подготовка ол инклузив за бала – те можеха да пробват роклите на Нели, бижутата на Цветелина Алексиева, Николай Сърдъмов и Димитър Делчев...

Адриана Попова 25 February 2009


Те са десетина момичета, които от света на джинсите, правите дълги коси и пиърсинга попадат на ново място. Прическите са в стил „Гордост и предразсъдъци“, дългите рокли коварно се омотават в краката, а авторските бижута открояват голите рамене, които са точно толкова красиви, колкото се полага на 19-годишните.

 

Акцията NineTeen събра в шоурума на дизайнерката Нели Митева на ул. “Иван Асен II” 22 в София абитуриентки и им предложи подготовка ол инклузив за бала – те можеха да пробват роклите на Нели, бижутата на Цветелина Алексиева, Николай Сърдъмов и Димитър Делчев, направиха им професионален грим, прически и маникюр. Обстановката беше много ала Наташа Ростова с една цигара разлика, която дебютантките излизаха час по час да пушат навън.

Момичетата вече са облекли избраните рокли. Запазена марка на Нели Митева е преобразяването на дрехата с помощта на връзки, шнурове със стопери, които позволяват роклята да се набира, придърпва и на практика да се превръща в различен тоалет – според настроението и момента. След няколкочасово обличане-гримиране-правене на маникюр-и на прическа дебютантките разбират, че да си красива понякога е уморително. Тук са още свежи, пробват обувки.

 

 

Нежни убийства


Актьорите знаят правилото: по-добре да не доиграеш една роля, отколкото да преиграеш. Същото е с грима. Ето някои съвети, дадени от гримьора Иво Живков – участник в акцията NineTeen. Не използвайте черен молив. В гръцките сериали лошата героиня винаги е с очертани очи – това изостря погледа, прави го по-зъл. Миглите в рекламите за спирали са изкуствени, затова много жени се разочароват, че спиралата не дава рекламния ефект. Бъдете реалисти. Гримът, направен от професионалист, издържа 5-8 часа. Червилото обаче трябва да се подновява на 4 ч., особено ако е с гланц. Същото важи за пудрата, особено ако кожата е по-мазна. В този случай е добре да си носите матиращи кърпички за отнемане на неприятния блясък.

 

Няма нищо по-лошо за правена 2-3 часа прическа от показването през шибидаха или страничния прозорец на движеща се кола. В този случай кажете сбогом на допълнителните кичури и другите екстри в косите (същото важи за изкуствените мигли) и не се сърдете на вятъра на промяната.

 

Желаещите да се вслушат в съветите на по-възрастните да вдигнат ръка! О-о, никой...

Понеже Паолина е с римски тип рокля, получава и съответната прическа. Тя е от Плевен, класът й е момичешки и може би затова е решена да следва нещо много мъжко – криминалистика. Който трябва – да трепери!

 

Балообразуване

 

50% от момичетата в NineTeen признаха, че макар роклите, които пробват, да им харесват, искат абитуриентската класика от последните години: бюстие и разкроена дълга пола. Цвети от Строителния техникум: „Искам рокля тип русалка с презрамки с камъни Сваровски“.

60% не бяха на „ти“ с високите токчета, но перспективата „боса по асфалта на сутринта“ не ги плашеше особено.

90% имаха намерение да отидат при фризьор за бала, 40% възнамеряваха да наемат гримьор.

100% възнамеряваха да си прекарат страхотно на бала.

И една от тях смяташе да изтрезнява с шкембе чорба на сутринта. Най-предвидливата.


 

 

 

Емилия от Испанската е превърната във версия на Мария Антоанета от екип на Стилист Капанов и позира за салонен портрет пред фотографката Елена Спасова.

 

Това, което няма как да се види на портрета, е, че тя, Еми Антоанета, иска да учи стоматология. Дали тогава ще препоръчва пасти вместо хляб?

Връщаме лентата малко назад. Еми е още с правата си коса. Тя е с една от любимите рокли на Нели – платът е с метални нишки, а провокативните маркучи могат да се аранжират по различен начин и дори да се нахлупват върху лицето като маска.

 

 

 

 

 

 

Нели е с колие на Митко Делчев (този човек прави бижута дори от вино!) и пробва прекрасен филигранен пръстен на Ники Сърдъмов.


Флиртува ли Нели или само така ни се струва?

Не прилича ли Нели на леко уморена муза? Но да знаете, че е музата на математиката – випусничката на 12-о училище в София ще кандидатства в математически факултет.


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР