понякога те се завръщат

Откъде мислите черпят вдъхновение стилистите? От филмите, разбира се. Явно е трябвало порядъчно да им домъчнее, за оценят отново прелестта на позабравените прически. Коафьорите правят грандиозен реверанс към 60-те (и не само) и иконите от онова време Туиги и „живите богове” The Вeatles.

Свобoда Сидерова 23 February 2009

 

Откъде мислите черпят вдъхновение стилистите? От филмите, разбира се. Явно е трябвало порядъчно да им домъчнее, за оценят отново прелестта на позабравените прически. Коафьорите правят грандиозен реверанс към 60-те (и не само) и иконите от онова време Туиги и „живите богове” The Вeatles. Ето някои екранни копия, които са сред трендовете на сезона, както и съвети за постигането им

 


Б като БЕУЛФ

Кой казва, че опънатата гладка коса състарява? Анжелина Джоли в ролята на майката на Грендел е доказателство на противното. На стилистите от Ню Йорк не им се наложи да ходят далеч за вдъхновение. Calvin Klein например визира светските дами от Манхатън. „Това е относително проста елегантност” твърди той. „Не се иска много фантазия, но ефектът е поразителен”. Прeдложенията на Alberta Ferrеtti също са в духа sleek look (от англ. пригладен). Косата е силно дръпната назад в стегнат кок на тила или ниска конска опашка. За идеална гладкост нанесете на дланите малко гел с мокър ефект и пригладете косата. Прическата трябва да блести без да иглежда мазна.


1. гел с мокър ефект Pure Wet на L’Oreal
2. карбонов гребен на fejic
3. аква-филм Gloss Nutri-Sculpt на Kerastase за воден блясък
4. капки за блясък Shine Drops на Davines


Д като Девственици Самоубийци

Челото не е единственото място, където ще поискате да видите сияние. Между нас казано, косата на екранната героиня на Кирстен Дънст изглеждаше доста неглиже, да не кажем мръсна. „Преднамерено се търси ефекта на „унила” коса” твърдят коафьорите от дефилетата на Sonia Rykiel, Dsquared2, Luella Bartley, Ungaro, Stella McCartney. Творчески безпорядък на главата можете да постигнете с детска пудра или сух шампоан. Другият начин да “притоплите” вчерашната прическа е със сешоар с дифузер. Неравният път и явната небрежност определено ще ви придадат вид на лъвица. Имайте предвид обаче, че тази прическа е подходяща главно за притежателките на дълга коса.


5. сух шампоан Naturia на Rene Furterer
6. термо пяна за обем Hot Volume на L’Oreal, предназначена за сешоар
7. сешоар с дифузер SalonDry Control на Philips


З като Звездни войни

30 години след излизането му, 35% от онлайн-анкетираните твърдят, че двете плитки покрай ушите на принцеса Леа в изпълнението на Кари Фишър превъзхождат другите прически. Дизайнери като Alberta Ferretti, Bottega Veneta и Brian Reyes подхванаха идеята и врътнаха „кошнички” на главата на моделите. Изпълнението е сдържано и без склонност към етнически мотиви (нищо общо с Юлия Тимошенко). Въпреки че придават на образа наивност, плитките далеч не отиват на всички, тъй като зрително уголемяват лицето. За да пригладите стърчащите косъмчета, използвайте стилизиращ восък. Ще ви трябва и възстановяващ продукт, за предпазване на косъма от начупване.


8. ревитализираща маска за плътност и анти-ейдж ефект Аge Densiforse на L’Oreal Professionnel
9. флуид за цъфтящи краища Lei Plus 3 на Davines



К като Клеопатра

Кой знае защо тази зима на всички в устата е Елизабет Тейлър и по-точно превъплъщението й в образа на Клеопатра от едноименния филм. „Виновникът”, който изтупа христоматийния образ от прахта, е Alexander McQueen. Египетското каре почти по нищо не се отличава от класическото – същата геометрична форма, само бретонът е къс и оформен в полукръг. Поискайте вашия коафьор да ви подстриже графично и вие сте новата царица на Египет. Подобна визия изисква абсолютно права коса, така че запасете се със съответните средства. И още нещо. За разлика от владетелката на Долната земя, която носела перука, вашата коса трябва да е жива и блестяща.


10. стилизант за блясък Catwolk Camera Ready на TIGI
11. балсам за блясък със седра Baume Eclat Vitamine a la Pulpe de Cedrat на Klorane
12. сешоар с гребен за изправяне Salon Dry’Straight на Philips


Ч като Чикаго

Новост е не карето, което набра скорост лятото, а бретонът. Тежък и блестящ като при дефилетата на Brioni и Dolce&Gabbana, лекомислен и накъсан като при Lanvin, той определено е находка, при това скрива бръчките на челото. Комбинацията бретон със средно дълго каре е доста войнствена, но секси. Ако решите да се правите на Фигаро и искате да скъсите порасналия от лятото бретон, имайте предвид, че процедурата се прави на суха коса. Така при всяко завъртане на главата, формата му ще е една и съща. Но по-добре се доверете на професионалист – колкото повече старание вложи, толкова по-малко ще са нужни усилия за поддържане на прическата. А те са средство за изправяне и усилвател на блясъка.


13. спрей за дълготраен блясък Crystal Gloss на L’Oreal Professionnel
14. термо четка Ceramic + Ion на Oliva Garden
15. шампоан за права коса Nivea Hair Care Straight&Easy




прическа според... фигурата


Кой би помислил, че прическата се подбира не само според формата на лицето и типа коса, но и според фигурата и ръста. Това е последната хрумка на холивудските стилисти.


Колкото и да не ви се вярва, модното този сезон късо подстригване не отива на всички, а само на крехки, миниатюрни красавици от рода на Уинона Райдър, Одри Тoту и Натали Портман. Високите момичета с къса коса излъчват дисхармония – главата им изглежда прекалено малка. Единственото изключение е Одри Хепбърн. Независимо от доста солидната височина, „мъжката” прическа й стоеше безподобно.

За дамите с манекенски сантиметри подходяща е дължината на косата до линията на брадичката или малко по-дълга. За да изглежда прическата секси, поискайте стилистът да ви оформи кичури с различна дължина или филирани с бръснач или дълъг кос бретон. Получената многослойност и промяната на текстурата на косата ще ви направи неотразими като Никол Ричи.

 

От казаното дотук не следва, дългата коса отива на миньончетата. За тях е съблазнителното каре, което им позволява да не приличат на момчета. Ако искате да му придадете още повече женственост, накарайте да ви оставят по-дълги кичури покрай лицето като при Виктория Бекъм. Така ще имате няколко варианти за прическа.

Правата коса подчертава извивките на тялото. При пищни, по-добре стои дълга къдрава или на вълни грива, която балансира пропорциите на тялото в нужната посока. Пример е закръглената Бионсе. Прическата с леко изправена коса в основата и по-едри вълни на края й отива най-много и тя обича да се появява с нея при тържествени мероприятия.

 

Гордеете се с пищния си бюст и нямате нищо против да подчертаете красотата му при всяка възможност. Дори и в този случай не си струва да носите гладка прическа с кок тип балерина, откриващ шията и деколтета. Най-малкото защото гърдите ви ще „изскочат” още по-напред. А защо трябва да подчертавате нещо, което се вижда с невъоръжено око от километър? Доста по-секси вид ще ви придаде разпуснатата и леко вълниста коса. Тук вариантите не са толкова много. Красиво стои прическата с кичури с различна дължина – по-дълги, падащи върху раменете и по-къси, спускащи се на 2 см под линията на очите.


най-стилните звездни прически


Според американското списание Life and Style за 2007 г. с най-стилна прическа според холивудските знаменитости може да се похвали Кейти Холмс. Редакторите признават, че благоверната на Том Круз изглежда превъзходно с нейната „скриваща скулите прическа”.
На второ място се класира Гуинет Полтроу с нейната руса права коса.
Третото място се падна на новата приятелка на Кейти – „иконата на стила” Виктория Бекъм. Нейната разкошна прическа отдавна е моден холивудски бренд.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР