първо пърхане, после излитане

Дълги, гъсти и с невъзможен XXL обем, миглите, без значение дали са фалшиви или резултат от многократно наслояване, са като крила на реактивен самолет. Едно мигване е достатъчно да ви отведе до набелязания обект на два крака 

Свобoда Сидерова 29 March 2010

дай мигач 
Дълги и обемни вече не е достатъчно. Водещата тенденция са огромни, доколкото е възможно (всеки определя сам границата), професионално удължени мигли, които изглеждат разкошно и много скъпо. Върви после доказвай, че има криза. Чувствеността и свободата на фантазията провокират няколко марки наведнъж. Традиционният за John Galliаno космат аксесоар перфектно се връзва с визията на актриса от нямото кино. „Облечените“ горни и долни мигли на Vivienne Tam идват малко too muсh, придавайки тъжен вид на моделите. Стреснати от разточителството на колегите, визажистите на Chado Ralph Rucci пестят материал. Фалшивите мигли започват от средата на клепачите и стигат до външния ъгъл на очите.


 

 

 

 

специални ефекти:
котешки мустаци или
бели перушинки

Слепените долни мигли на Miu Miu напомнят стила на британския модел от 60-те Туиги. За да не ги обвинят в преписване, визажистите добавят  във външния ъгъл на очите дълги снопчета. Приличащите на... сладки котешки мустаци удължители са в тон с апликираните по десените писани. Вдъхновение за невъзможно дългите и извити, забележете, не изкуствени мигли, а бели перушинки Marchesa търси в „Мадам Бътерфлай“. Снопчета в средата на долния клепач на Kinder Aggugini едно към едно имитират кукленски поглед.   


графичност на цветен (и не само) фон
Друга водеща тенденция са силно подчертани мигли на фона на различен цвят сенки – благородно сиви (Karl Lagerfeld), ярковиолетови (Versace) и коралови (Chistian Dior). Що се касае до цвета на спиралата, няма кой знае какви изненади. DKNY казва сбогом на обичайната черна спирала и налага тюркоазена. Изборът на Givenchy beauty е пурпурна. Мечтателният романтизъм на Nina Ricci доказа, че миглите също могат да са изтънчени. Топгримьорката Пат Макграт използва цвят (тъмен и металик) в основата на вътрешния ъгъл на очите и тъмнокафява спирала, но само на върха на миглите. „Кафявото е по-меко и по-женствено“, аргументира се тя. 
гардероб за мигли
Не сте готови да поемете по „лепкавия маршрут“ на изкуствените мигли. Вижте какви „тоалети-спирали“ са приготвили козметолозите. Вдъхновен от екстеншън терапия в салон, Max Factor създаде Lash Extension Effect, гарантираща до 75% повече дължина. Други достойнства са силиконовите власинки на четката, разделящи и обхващащи всяка мигла, и допълнителните каналчета за туш на върха. Dior още веднъж преобърна кодовете в грима с Diorshow Extase. Изпълващият миглите 3D ефект (обемът „скача“ над 50%) и дължина са за сметка съответно на черни перлени пигменти и на златни найлонови фибри. Гордостта на създателите е четката, вдъхновена от етажираните рокли haute couture. Специално разработените и разположени на „волани“ дуо фибри гарантират омагьосващ поглед. Double Twist на Revlon обещава феноменален обем (миглите изглеждат 5 пъти по-плътни и до 80% по-дълги) и разделяне само с едно движение. Четката комбинира плюсовете на традиционната с прецизността на гребенчето при силиконовата. Наситеният черен и блестящ цвят на Extra Volume Sprint на Deborah се дължи на карбонови пигменти, железен окис, силиконов полимер и пшеничен протеин. Продължавайки темата за гардероба, не можем да не споменем за „бельото“, т.е. серумите за мигли, без които ефектът и на най-добрата спирала не би бил същият. Re-Activant Cils на L’Oreal например може да се похвали с аминокиселини и центела азиатака, които подхранват и заздравяват косъмчетата. При липса на време използвайте двустепенната спирала Double Extension на същата марка. Бялата база съдържа стимулиращ растежа на миглите серум, а топ-слоят ги удължава с цели 80%. 


практикум:
Преди да пристъпите към макияжа на очите, нанесете под дол-ните мигли пудра на прах. След като свършите, отстранете я с четка заедно с черните точици, които евентуално могат да се посипят от спиралата. Нанасянето на спиралата започва от горните мигли. Движенията са въртеливи от корените към краищата. В това време вие гледате нагоре, после встрани, за да обхванете и крайните косъмчета. Има едно „но”. Пригответе се за пластове спирала. Колкото повече, толкова по-добре. Правилото само за два слоя вече не важи, тъй като не гарантира модната плътност. Изчакайте първия слой да изсъхне и минете към следващия „рунд“. Не е нужно да пудрите миглите за обем, тъй като повечето спирали, както сами се убедихте, го гарантират. И още нещо важно. Ако ползвате миглоизвивачка, обработете миглите веднага след душ. Докато са влажни, те са пластични и няма риск от начупване, а и извивката е максимална.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР