триумфът на червилата

Тенденциите в пролетния макияж акцентира на ярки червила, кървавочервени устни като в стар холивудски филм, блясък и сексапил... Започнете своята рисунка върху лицето от тях

Свобoда Сидерова 29 March 2010

Устните: криминално привлекателни
Да, те са център на вниманието през новия сезон и безцеремонно апелират „вижте ни“, оцветени в червено, пурпурно, оранжево, корал или малинено, окъпани в глос с наситени дръзки нюанси, със съвършена форма. Новата колекция червила и глосове на Estee Lauder сякаш е направена за холивудските богини, които стъпват на червената пътека, а светкавиците на папараците се отразяват в устните им. Блясъкът на славата е квинтесенцията и на пролетната палитра гримове на Guerlain, Sisley, Clarins и Chanel.
Визията на стария Холивуд се превъплъщава не само в блясъка, но и в класическите червени устни, характерни за фаталните жени от култовия за 40-те години жанр „филм ноар“ (черен филм). Така както тъмните устни изпъкват на черно-белия фон в тези продукции, така и матовият червен или пурпурен цвят са акценти в модерния грим. Естетиката на криминалните драми от типа на „филм ноар“ е вдъхновение за Dior, където преобладават фаталните кървави устни, заради които всеки мъж е готов на престъпление. Матовите оранжеви, светлочервени или коралови устни пък плениха публиката на ревюто на Dolce&Gabbana. (Матовият ефект може да бъде постигнат, като първо нанесете молив за устни по цялата повърхност, а след това матово червило. Другият начин е като поставите прахообразна пудра преди червилото.) И тъй като страстите трябва да си почиват от време на време, идва и часът на „голите” устни – бледи, почти сливащи се с естествения тен на лицето, постигнати с фон дьо тен или много бледо червило.  И не забравяйте основния девиз на всяка уважаваща грима дама: яркото червило изисква бледи сенки и тънка очна линия, а бледите устни - подчертани очи.

 

Очите: игри за напреднали
Опушените очи упорито не излизат от мода, но вече не само с класическите черни или сиви сенки. Този ефект смело може да се постигне с цветове като зелено или синьо. Те придават дълбочина на погледа, особено ако е прибавен акцент с черен молив, плъзнат по контурите на окото. Очите ви ще хипнотизират всеки, особено с отблясъците на тюркоаз или кобалт. А защо да не „ударят печат“ завинаги в паметта на новия ви обожател с очна линия в цвят индиго? За чувствени очи добавете наситено синьо от новите сенки с очна линия на Clarins. Нанесете във външните ъгли на очите или смесете с леденото виолетово за преливащ ефект. Ако сте настроени игриво, нарисувайте дъгата върху клепачите си. Например с ярките пастелни нюанси в бонбонено синьо, бананово, манго или медено от колекцията на Sisley. Viktor&Rolf използват ментови, лавандулови и розови нюанси за ярко пънк присъствие. Ако не искате да се разделяте с палавата диско визия на 80-те, нанесете розови сенки, подчертайте ги с черна очна линия и комбинирайте с розов руж. Или последвайте примера на John Galliano, като нанесете розово или лилаво на целия клепач със закачливи сребърни акценти под арката на веждите. Очната линия отново е на хоризонта. Вариациите на нанасянето са от тънки артистично извити линии, оформящи очи на гейша, хищни съблазнителни очертания ала „жената котка“ или широка черна линия по целия клепач във формата на „отрязан наполовина бадем“ в стил Valentino.

 

Лицето: не на аспирина!
„Няма нищо по-ужасно от кожа с цвят на аспирин“ са думи на Коко Шанел, с които модната икона заклеймява бледия вид и въвежда ерата на бронзовия шик. Оттогава той не излиза от мода. А многобройни продукти, като автобронзанти, бронзиращи пудри и фон дьо тен със специални частици имитират модерната „докосната от слънцето кожа“. „Бронзов блясък с мярка“ е и мотото на новата основа на Chanel, която придава лек слънчев загар. Ще бъдете ефектна и с абсолютно завършен моден грим, ако към продукта за „целуната от слънцето кожа“ прибавите розов гланц и наситено черна спирала.
Най-важният акцент за сезона е блестящата кожа. Основи, флуиди, пудри с блестящи частици - всичко, което придава искрящ тен, е номер едно в класацията за грим основи. Блестящата пудра на Estee Lauder и сияещата пудра на Guerlain са хитове сред многобройните нови предложения.
Новият коректор на Bourjois пък е с фина текстура за равномерен тен и деликатен блясък. А силата на палитрата за лице на Clarins е в меките и фини нюанси, които озаряват лицето.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР