Тантра

27 December 2006

Тантра е метод, чрез който можете да доведете партньора си до екстаз и това да продължава с часове в едно почти божествено общуване. Тайната на тази древна философия е: жената води танца. Опитайте!

Философия и изкуство да се живее, Тантра превръща плътската любов в духовно преживяване. Този начин на мислене, роден в Индия преди повече от 40 века, говори за единството, което съществува между космоса и нас, показва връзката между тялото и душата. За Тантра тялото не е нито "мръсно", нито "грешно". Напротив, то е чисто, свещено и божествено. То има своите градини, реки, светилища и врати.

То е "храм на душата". Ако душата и тялото не се съединят, половият акт остава само едно примитивно търсене на удоволствие. В смисъла на Тантра сексът е съюз на двете сили, които движат света : Шакти, женското начало, и Шива, мъжкото начало. В тази религия светът не е бил създаден от някакъв бог, който си почива на седмия ден.

Сътворението на света се състои непрестанно, във всеки миг, в който мъжът и жената се любят. Тъй като Шакти е водещата сила на съзиданието, жената притежава цялата власт и инициатива. В любовния акт тя има по-верен усет за време, ритъм и продължителност. Мъжът не е главният герой: той приема партньорката му да води играта.

Жената води танца

Осъждано от християнската религия, забранявано от мъжете, женското удоволствие се е смятало за греховно. Тантра го поставя в центъра на философията си: жените постигат сексуална свобода, оставяйки Шакти да се изявява на воля. Тантра превръща жената в богиня: никоя друга философия или доктрина не е била така загрижена за удоволствието и радостта, изпитвани от жените по време на сексуалния контакт.

От друга страна, според Тантра върхът на мъжкото удоволствие не е в момента на еякулацията. Напротив, тя е враг, който разрушава. Ако следва тантричния метод, мъжът може да се контролира: неговата роля е да разбуди желанието на партньорката си, да се съсредоточи и да задържи еякулацията си. Жената изразява желанията си, прави любовните жестове, води мъжа към градините на екстаза.

Една от грижливо пазените тайни на Тантра се състои в обучението на жените да контролират мускулите на своята "йони". Това наподобява контрола на контракциите по време на раждането. Практикувано поне по пет минути на ден, упражнението позволява на жената по време на половия акт да стиска своята "йони", докато тя обхване мъжкия "лингам" като ръка.

Най-стимулиращата целувка

Целувката е също толкова важна, колкото и сексуалният акт. Тъй като устата съчетава характеристиките на "лингам" чрез езика и на "йони" чрез устните, Тантра препоръчва целувката да се практикува с движенията на половия акт. Според Тантра горната устна на жената е еротично място, мъжът трябва да я стимулира, като я целува и засмуква, докато жената се ориентира към долната устна на мъжа. Тази практика има репутацията на особено стимулираща.

Мъжът постига женско удоволствие

Според Тантра мъжът приучва тялото си да изпитва оргазъм, подобен на женския. Чрез техниките на йога, които позволяват контрол над себе си, вълната на удоволствието, концентрирана на нивото на половия орган, се разлива постепенно по всички чакри, за да достигне мозъка. Тогава се сливат ум и сърце, тяло и душа.

Сексуалната енергия циркулира в цялото тяло, вместо да изтича навън. Как става това? Чрез постигане на ритмично бавно и дълбоко вдишване, следвано от къси, тихи и доверителни въздишки. Друга техника е контролът над мускулния пръстен в основата на мъжкия "лингам". Мъжът трябва да се приучи да стяга и отпуска тези мускули. По този начин удоволствието може да продължи безкрайно.

Маитуна - който върви бавно, стига далече

В тантрическите текстове мъжът не прониква в жената. Чрез любовни ритуали двойката достига до онова състояние на сънливост, което събужда подсъзнанието. Жената обхваща бавно мъжа, според ритъм, който тя налага. Има два начина: "пътят на долината" - сексуалният акт продължава над час и половина, като жената достига няколко пъти състояние на оргазъм, и "стръмният път" - мъжът е през цялото време върху "острието на бръснача", като флиртува с еякулирането си.

Ритуалът на събуждане на петте сетива

Любовниците се окъпват и намазват с благовонни масла, поставят около себе си свещи, воали и възглавници, донасят плодове и хляб, символизиращи Земята, риба - за Водата, вино - за Огъня, и месо - за Въздуха. Петият елемент - Пространството - е представено от самия сексуален акт. Любовниците опитват от всичко, договаряйки се за техниките в сексуалния акт, а Шакти върши останалото…

След секс западняците бързо се насочват към банята. Тантра осъжда тази практика. Любовните секрети са богати на минерални соли, които прониквайки през порите на кожата, дават благотворен ефект.

Речникът на Тантра

Шакти
Тази дума не ви говори нищо? Но как - тя е, която ви изправя пред огледалото, която ви подтиква да се гримирате, фризирате, да си пускате косата дълга и да скъсявате полата. Шакти е женското прелъстяване, което събужда еротичните чувства и сексуалното привличане.

Чакри
Според индийската философия шестте чакри са енергийните възли в тялото, разположени по протежение на гръбначния стълб. Те започват от сексуалния пояс и продължават до нивото между веждите.

Кундалини
Това е инстинктивната, животинска сексуалност и е символизирана от навита змия. При възбуда тази змия се изправя. Чрез тантрическите практики енергията на "кундалини" се изкачва до духовните центрове, за да ви потопи в екстаз.

Йони
Женският пол е изобразен в храмовете като насочен надолу червен триъгълник. Това е оригиналната матрица, която приема Шакти, космическата енергия.

Лингам
Мъжкият пол, атрибут на Шива, не представлява нищо, ако не е възбуден от Шакти. Под формата на каменен фалос, той присъства в древните ритуали. По онова време мъжът все още не се е възгордявал от своята оплождаща функция, жената е била богиня.


КАК ПРИЛОЖИХ ТАНТРА НА ПРАКТИКА
разказ на една френска репортерка от списание ELLE, вдъхновена от теорията на божествения тантра-секс


Далече съм от мисълта да се надсмивам над една дисциплина, която от хилядолетия носи щастие на хората. За метода Тантра това е сигурно. Истината е, че лично аз нямам късмет с моята сексуалност: колкото пъти се опитам да я подправя с малко екзотика, толкова пъти се озовавам в "Бърза помощ". Но да ви разкажа.

Ето ме, през една хубава вечер се доближавам подкупващо до мой близък човек (уважавам желанието му за анонимност и го наричам "Господин Х"):

- Х, скъпи, имам една идея… Да опитаме Тантра? Индийско е, секси е, малко е странно, но сигурно ще ти хареса. Тантра е техника, която кара душата и тялото да пеят. Идеята е, че жената става мултиоргазмена и освобождава своята "шакти", докато мъжът се старае усилено да не еякулира в продължение на …поне осем години.
- А-ха, вярно е, че поднесено така, звучи много изкушаващо.

Х упражнява добре чувството си за ирония, той в действителност е един много шик тип. Няколко часа по-късно правим насаме едно малко събрание "пре-маитуна" и решаваме да започнем внимателно с една "пурушаята", една от най-лесните асани (пози) в Тантра. При избора на "пътя" се спираме на "стръмен път", който ни изглежда най-подходящ за динамичното либидо на Х.

Искам да споделя, че през целия следобед се бях старала да свивам и разпускам последователно мускулите на моята "йони", без особено затруднение (стара практика, която придобих, след като преживях супер оргазъм през 1996 г.) и се бях киснала с часове във вана с пачули.

Украсявайки ветрилообразно подножието на нашето ложе с клечки за пилешки шишчета, вече се чувствах на върха. Х, от своя страна, добре мотивиран, също беше следвал ритуала за събуждане на петте сетива: беше изпушил една лула, гледайки телевизия, преди да се качи в спалнята. И започнахме нашата "маитуна". Твърде бързо обаче Х започна да хитрува с традициите.

- Тази приказка за мъжа, длъжен да задържа семето си, като че ли не е подходяща за индуизма, съкровище. Индийците са щедър народ.

- Пиленце, не си прав, тантра разпределя желанието ти в цялото тяло, а не навън. Дишаш ли веднъж на всеки четири секунди? А опитваш ли се да визуализираш в мисълта си мускулния пръстен, който обхваща основата на твоя "лингам"?

- О, нe, в този момент не.

И така, въпреки нашите усилия, не успяхме да овладеем "кундалини", която се превръщаше в арогантна кобра, заела мястото на репродуктивния орган на Х.

Два дни по-късно решихме консервативно да пробваме "пътя на долината". Става дума за една "по-куул" версия на тантризма, при която дори имаш право да не задържаш постоянно в съзнанието си космическата визия за Вселената.

Започнахме с един сеанс от свръхсложни целувки. Според наръчника за кратко време моята "йони" трябваше да погълне "лингама" на Х, заради сексуалния заряд, станал почти неудържим. Нищо подобно, "кундалини" оставаше няма, докато всички мои чакри бяха под тревога.

- За Бога, Х, даваш ли си сметка, че сме тук, за да се радваме на "шакти", която дава живот на Вселената?

- Разбирам, но от десет минути няма капка кръв в пръстите ми.

Това беше неуспех. Затова се опитахме да преминем към позицията на "упревишта", тази, при която си преплитате краката. Имахме кратко разногласие за това, чие ляво бедро трябва да яхне другият, но бързо се спогодихме. Уморени, четири часа по-късно, когато телата ни бяха достигнали ритъма на космическата люлка, аз чух тихо похъркване.

В усилието си да контролира своята сексуална енергия, Х беше заспал. Опитах се да го събудя с рязко извъртане на моята "йони" и точно това беше грешка. Стреснат внезапно, Х се претърколи, отблъсквайки ме по невнимание в подножието на леглото. Ритуалната украса с клечки, която бях подредила там, се забоде в крака ми. И ето как се озовах в "Бърза помощ" под насмешливия поглед на медицинската сестра, която коментираше с колежките си : " А, още едно барбекю, което не са обърнали както трябва."
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР