усещане за жена

Забравете черното. Цветовете на Коледа са златно, виолетово и розово

Свобoда Сидерова 04 January 2010

всичко е злато
Вечна емблема на лукса, благородният метал в новогодишните колекции работи безотказно. При това не се изразходва пестеливо. Искрящите сенки на Estee Lauder гарантират, че очите ви ще затанцуват. Решетъчният им дизайн прави лесно преминаването от леко опушване в драматично. Вече няколко сезона Chanel боготвори златото. Колекцията Cage Doree, вдъхновена от прочутата златна клетка с две птички в апартамента на Коко Шанел, е приказно екзотична. Преливащите цветове на четворката сенки, напомнящи райско оперение, са билетът ви за един имагинерен свят, наричан Edem. Пудрата, пак на същата марка, може да мине за руж с мнооо-ого злато. Поставя се като акцент върху скулите или цялото лице и деколтето. Червилото на Clarins пък директно ви препраща в някое pallazo d’oro във Венеция. Ефектно решение предлага Deborah – сребърна очна линия в основата на миглите и златна по хода на гънката на горния клепач.

 

пурпурна мантия
Модният есенен цвят при дрехите и в макияжа – от виолетово през дълбоко сливово до пурпурно, отново е номер едно. Но с малка разлика. Новото черно или червено (визажистите още не могат да се споразумеят кое точно) вече не е толкова плътно, а прозрачно и най-вече блестящо. Според Dior точният термин е „мокър“ металик тон в тон. Освен виолетово за преливането на цветовете ви трябват поне още два, тъй като  техниката smoky eyes е сложна за изпълнение. В този смисъл едноименното трио на Bourjois е просто находка. Без да се наговарят, Clinique и Dior лансират очна линия в пурпурно, безспорен must have за сезона. Шедьовърът на Dior например може да се похвали с блестящи частици.

 

 

 

 

 

 

 

животът в розово 
Ако се спрете на интензивни smoky eyes, то устните не трябва да изпъкват много на лицето. Спецовете предлагат да обърнете внимание на невинната (дали?) розова палитра, пресечна точка между изтънченост и провокация, което я прави опасна конкуренция на червената. Кукленският цвят е подходящ и при натуралните очи, „наметнати“ само с бежово-розови сенки. Разкошни нюанси за nude устни предлагат Dior, Clinique и Chanel. Скулите също трябва да са подчертани. Иначе ще лишите лицето от обем. Идеалният вариант е цветът им да кореспондира с този на устните. Малка подробност: ружът се нанася върху най-пухкавата част на бузите. Ако се окаже прекалено близо до носа или слепоочията, опитайте пак. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР