на ход е сексапилът

Носталгия по 40-те и 80-те мъчи дизайнерите. Широките рамене и жакетът се конкурират с неона, а марлене дитрих - с персонажите от клубния ъндърграунд и парижкия кутюр на Ив Сен-Лоран

Свобoда Сидерова 04 October 2009

очите
котешки маниер и new wave
Класическите smokey eyes отново са хит, но още по-агресивни. Сенките са във виолетово - новото черно, кобалтово, зелено, кафяво, тъмносиво. Срещат се и студени нюанси в розово и люляково. Техниката на нанасяне е меки линии и туширане чак до веждите. Завършващият етап е оформяне с очна линия на котешко око. Приветстват се всякакви експерименти. Например смесване на няколко цвята в стил Дейвид Боуи (Marc Jacobs), акцентиране със синьо или жълто във вътрешния ъгъл на очите (съответно Versace и Osman Yousefzada) или поръсване на клепачите с брокат (Prada). С повишено  внимание могат да се похвалят долните мигли и клепачът. Изгря и звездата на спиралата и молива за очи в интензивно виолетово - Estee Lauder и Guerlain тутакси прегърнаха идеята. Givenchy пък предлага очна линия в наситено синьо с перлени частици. Двойната доза колаген в спиралата на L’Oreal гарантира повече обем без слепване на миглите.

 

веждите
тука има, тука няма
Всъщност вариантите са три: голяма наличност (Vera Wang), извън контура на естествените (Jean Paul Gaultier) и липса (Prada). Според гуруто на макияжа Пат Макграт последното прави лицето „пусто“ и подходящо за моделиране. Веждите гримьорката „изтрива” със специален разтвор. Вие използвайте сенките и ваксата за вежди и сянката за клепачи от палитрата на Clarins. При гъстата растителност фешън са светлобежовите и кестенявите оттенъци с 2-3 тона по-тъмни от естествените. Малък трик: вземете пример от Marc Jacobs и Miu Miu и оцветете веждите в тон с макияжа на очите. 

 

руж
руска кукла
Забравете „голото“ лице без обем и цвят. Ако nude устни или очи все още се допускат, ружът е must have. От вас се иска да хвърлите поглед на някоя 5-годишна сладурана и да докарате руменина като на малка принцеса. Rodarte предлага свежо решение: смяна на местата на ружа и сенкитe. Що се отнася до цвета, отговорът е нееднозначен. Кремообразният руж на Guerlain например в сияйно розово генерира свежестта на природата. Оттенъкът на компактното бижу на Chanel, имитиращо класическия мек туид на марката, е вдъхновен от цветовете на италианския град Сиена.

 

 

 

 

 

 

 

 

устните
бяхте ли вече в плод-зеленчука? А в Япония?

С доминиращите оттенъци в ягодово (Christian Lacroix, Moschino), малиново (D&G, Hussein Chalayan) и морковено (Gucci, Zac Posen) се конкурират още прасковено (Miu Miu) и сливово (Nicole Farhi). Ако не сте сигурни, че последният плод ви отива, изберете сенки или спирала в подобен нюанс. Наред с комфортната сатенена текстура матовото покритие, запазена марка на D&G и YSL, си върна загубените позиции. При блясъка от значение са трайността и моменталният обем на устните. Стойностите, които гарантира L’Oreal, са съответно 6 часа и 20%. Ефектът плътни и нежни устни при Givenchy се дължи на хиалуронова киселина и масло от камелина, богато на омега 3+6. В суматохата устните като кокоше дупе в стил гейша и очертаният с молив за устни контур пак се качиха на сцената. Движенията при последния са от външния ъгъл към центъра. С вертикални се защрихова останалата площ.

 

 

 

кожата - имитация на мрамор
StellaMcCartney, Carolina Herrera и Missoni превъзнасят до небесата идеално равната, почти прозрачна кожа в захарно бяло, която подчертава елегантността и красотата на лицето. Тя е заслуга не на, обърнете внимание, фотошопа, а на новото поколение тонални средства. Звездният продукт на Clarins например няма аналог. В горната част се крие пудра, а в долната – двуцветен руж. Гравираните пшенични класове искрят в злато. Хиалуроновата киселина във фон дьо тена на Shiseido е гарант за добре хидратирана кожа. Името на тоналното средство Second Skin на Max Factor е съвсем заслужено. Съвместимостта с кожата и естествената визия се дължат на пигменти с висока резолюция и 60% вода, което почти се доближава до това на кожата. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР