Код червено: в хотела по дизайн на Кристиан Лубутен

Първият проект за хотел на Кристиан Лубутен е истински празник за очите, вдъхновен от запазените традиции в строителството, занаятчийството и декорацията в португалското селце Мелидес

Калина Константинова 23 July 2024

Първият проект за хотел на Кристиан Лубутен е истински празник за очите, вдъхновен от  запазените традиции в строителството, занаятчийството и  декорацията в португалското селце Мелидес.

Моделиерът Кристиан Лубутен обича Португалия. Страната го вдъхновява от години. Притежава и дом там, създаден в сътрудничество с португалската архитектка Мадалена Каядо. Когато в Лубутен се заражда идеята да проектира хотел, съвсем естествено, се обръща към Мадалена.

За да илюстрира мислите си, ѝ показва златна индийска гривна от колекцията си с бижута, чиято външна страна изглежда съвсем гладка и обикновена, но отвътре е с гравирани анималистични мотиви и с инкрустации от скъпоценни камъни и диаманти.

По подобен начин вижда в мечтите си и пространството на бъдещия хотел – по-скромно отвън, но богато и впечатляващо отвътре. Като кутия за бижута, която крие съкровище. Вижте снимки в галерията ни.

Лубутен и Каядо избират заедно локацията – селцето Мелидес в региона Алентежу, на юг от Лисабон. Неговият неподправен чар, живописните калдъръмени улички, къщите със сини фасади, местният пазар са отражение на автентичния португалски начин на живот.

Бутиковият хотел се вписва чудесно в атмосферата на мястото и отдава почит към местните занаятчии и запазените традиции. Бялата фасада, керемиденият покрив, сините декоративни елементи по никакъв начин не отличават сградата, погледната от улицата.

„За да постигнем това пълно сливане с пейзажа, нашият проект е адаптиран към топографията и е свързан стилистично с околните сгради. При строителството се съобразихме с традиционните техники и материали“, коментира архитектката.

Името на хотела – Vermelho („червено“ на португалски), е вдъхновено от емблематичния цвят и запазена марка на подметките на обувките Christian Louboutin.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР