макияж: невинни години

Естественост, кокетство и разкош в колекциите макияж пролет-лято 2005.

Свобoда Сидерова 03 September 2009

Естественост, кокетство и разкош - така с три думи може да се дефинират преобладаващите тенденции в колекциите макияж пролет-лято 2005. Зад кулисите командата гримьори и стилисти единодушно застанаха зад трите правила. И тъй като това се случва рядко, сигурно се питате къде е интригата. Няма такава. Независимо от това какво ще изберете, от вас се иска единствено да сте ослепителни в съзвучие с вълната от радост и фриволност, с която обещава да ни залее настъпващият сезон.

натуралистка

Госпожица пролет-лято 2005 изглежда така, все едно се връща от плажа (свидетелство са "жарнатите" от слънцето скули) и е изпила 5 бутилки Evian (известна минерална вода). Гримьорите като че ли никога не са докосвали лицето й, но то сияе. Очите са обрамчени с дълги мигли без спирала, задължително извити и понякога подсилени с изкуствени - единственото "прегрешение" на дизайнерите. Сексуалната революция не е черна очна линия, яркочервено червило и зелени сенки, а невинни закачки благодарение на розово-прасковени скули и седефено-розови устни. Последните се постигат с едва видим блясък за устни в нежнобежово, лилаво и розово. Maybelline предлага абсолютно същите нюанси на глоса Water Shine Gloss с мокър ефект. Сенките са в бежово или екрю с лек седефен блясък, благодарение на който очите направо сияят. Това е всичко. Нищо тежко, само блясък и безупречен тен. Натуралната красота подкрепят Chanel, YSL и Calvin Klein. За да постигнете стила току-що измито лице, позвънете на своя дерматолог и се запасете с добър коректор за маскиране на недостатъците и тонално средство за сияещ и гладък тен. Например полукомпактната и полупрахообразната пудра Poudre Sur Mesure на Yves Saint Laurent с перлен екстракт. Или фон дьо тенът Happy Light на Bourjois. Леката текстура със светоотразяващи частици придава усещане за свежест. В безспорен фаворит на сезона обещава да се превърне "звездата" от пролетната колекция на Сhanel - кремообразният продукт за блясък на тена Puban Perle. Идеята за създаването му е заимствана от света на текстила и деликатните цветове на коприната, шантунга, муселина... Двете текстури в бяло розово и прасковено-златисто напомнят любимите на г-ца Шанел преплетени сатенирани панделки. Може да нанесете Puban Perle на цялото лице или да подчертаете само устните, скулите, слепоочията, под веждите, за да "уловите" светлината. Много е хай.

лолитка

Нектар от цитруси и витаминизирани свежи цветове "заразява" с младост и опиянява с радостни илюзии. Искрящи като шампанско, игривите Лолитки кипят от чувственост през освободения от табута пролетен сезон. Образът, който се налага, е на капризно, сексуално и в същото време невинно лице в бонбонени тонове. За много от фирмите то се препокрива с Бриджит Бардо на млади години. Засега господството на розовото при червилата не подлежи на съмнение. Изобилието при Chanel прави избора направо невъзможен - кукленско розово, плътно розово, розово-бежово, розовомедено, цикламено-розово. Christian Dior ви отвежда на пътешествие в страната на цветовете. Те са окъпани в слънце и по-вкусни от всякога. Нека им се отдадем. Мини глосът Dior Kiss е перфектният аксесоар за градски момичета. Две съблазнителни "тройки" със "сладки" имена - захарен памук, черешов цвят и дъвка за бонбончета и метрополитен, хавайско синьо и ягодово дайкири, като всеки глос от кутийката е украсен със сребърен пиърсинг във формата на буквата D. Едва ли някой би могъл да им устои. Не по-малко атрактивни са 5-цветните сенки. На Френската Ривиера е посветена палитрата Dolce Vita, а цветовете в теракота и бледо лила са истинска възхвала на бохемския начин на живот. Палитрата Tropical в розово, пурпурно, слива и тюркоаз е посветена на Маями Бийч. Коя дестинация си избрахте? Момичето на Yves Saint Laurent много пътешества по екзотичните страни и от всяко пътуване попълва "гардероба" на очите с нови искрящи цветове. Обърнете внимание на водоустойчивите сенки Fard Eclat - в неустоимо прасковено-розово, кестеново със златни прашинки, синьо със зелени отблясъци и виолетово със златни и червени искри.

кинодива

Освен по дрехите, посрещат и по макияжа, така че трябва да блестите от главата до краката, ако искате да ви обърнат внимание. Още повече, че дръзкият нрав на Петела (знакът на годината) диктува невиждан разкош. Повлияни от ретромодата, водещите козметични марки избраха за главна тема скъпоценностите. Просто сте задължени да заслепявате и да привличате, накратко, да сте секси до пръстите на краката. Сияещите очи и сочни устни ви изстрелват в Холивуд и ви превръщат в изгряваща звезда. Lancome също не пропусна блестящата надпревара и лансира в пролетно-лятната си колекция златни и сребърни сенки. Estee Lauder разчита на "първичния инстинкт" - това е името на пролетната колекция, който да отприщи чувствеността ви. Очи, вдъхновени от пъстрите цветове на птиците, устни с цветовете на дъгата. Но има една подробност. Вместо тъмните оттенъци на червилото, които състаряват притежателката си, на мода са меките, приглушени тонове. Допускат се и известни отклонения - устни в оранжево или виолетово. Ще ги постигнете с вкусния гланц за устни Pure Pops Brush-on Color на Estee Lauder с глазура и плодов аромат. Графиката на очите е в ясни контури, а не в плавни преходи или размазвания. Линиите или очертават окото в гънката, или го изтеглят към веждите. От Guerlain налагат визията на източна красавица. Очите са изписани с калиграфска прецизност - 2 успоредни линии (горната е по-голяма и "забива" директно в слепоочието) и изрисувани долни мигли на големи снопчета. Белите точки във вътрешния и външния ъгъл на окото придават загадъчност на образа. Подчинен на изкуството на калиграфията е и дизайнът на палитрата за очи "Изкуство на линиите". Шестте цвята сенки могат да се използват и като очна линия в сух или мокър вариант или да се комбинират. Черно опушените очи са рядкост, с изключение на Gucci, но пък са секси. Визажистите са замислили комплот срещу розовото. Предстои плавен преход към виолетово-зеленото, а малко по-късно - към сочния салатен цвят. Ако не ви отива, използвайте виолетова спирала или очна линия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР