Как да направим невидими стриите?

Microneedling SkinPen Precision е идеалното средство за премахването им.

Люба Вангелова 05 July 2024

д-р Силвия Сапунджиева

Снимка: личен архив

В очакване индустрията за красота да преразгледа отношението си към стриите по тялото (всеки ги има, независимо от възрастта и пола), повечето жени все още търсим начин да ги направим по-малко видими. В лицето на естетичните дерматолози търсим съюзниците, които ще облекчат усилията ни да постигнем гладка, равна и еластична кожа.

Радваме се на революционни терапии за третиране на стрии като Microneedling, резултатите от които връщат самочувствието ни. За една от тях ни разказва д-р Силвия Сапунджиева – дерматолог, експерт и KOL на марката SkinPen в България.

ВИДОВЕ СТРИИ И КАК СЕ ПОЯВЯВАТ

Стриите (вдлъбнати белези по кожата с неравномерен цветен тон) се появяват при рязко разтягане на кожата заради бърз растеж или промени в теглото, които причиняват разкъсване на колагена и еластина в дермата (средния слой на кожата). Най-често засегнатите места по тялото са коремът, гърдите, ханшът или задните части. С течение на времето тези белези може да намалеят, но рядко изчезват напълно. Различни са причините за появяването на стриите, което определя видовете им и степента на успеваемост при третирането им. Свежите лилави белези (Striae Rubrae) са по-лесни за лечение. Малко по-трудни са по-старите бели или сребристи петна (Striae Albae). Съществуват и стрии, които се появяват по време на бременност (Striae Gravidarum), и такива при наддаване на тегло или мускулен растеж (Striae Distensae).

ЕМОЦИОНАЛЕН ОТПЕЧАТЪК

За много хора стриите са източник на притеснение и несигурност, което може да повлияе на самочувствието им. Възприятието на обществото за красота често набляга на безупречната кожа и стриите се възприемат като крещящ недостатък. Но е важно да знаете, че стриите са естествени и често срещани, почти всеки човек ги има в даден момент от живота си. Затова са и толкова много продуктите (предимно козметични), които през годините са претендирали за намаляване на появата им или заличаването им, включително локални кремове, лазерна терапия и химически пилинг. Въпреки това постигнатите с тях резултати не са удовлетворяващи.

ЕФЕКТИВНОСТ = MICRONEEDLING

Едно от най-ефективните и иновативни лечения на стрии днес е микронидлингът – колаген-индукционна терапия, която използва механично устройство с фини игли за създаване на микронаранявания по повърхността на кожата. Този процес задейства естествения оздравителен процес на тялото и стимулира производството на колаген и еластин. Това пък насърчава регенерацията на кожата, като се подобряват цялостната ѝ текстура и тонусът на третираната с микроигли зона. Предимство на микронидлинга е и минималното време за възстановяване, което не нарушава ежедневния ритъм. А резултатите са дълготрайни.

ОТЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ СЪС SKINPEN PRECISION

SkinPen Precision е наистина специално устройство, най-добрият избор за микронидлинг терапия поради няколко ключови фактора: одобрено е от FDA (гарантира неговата безопасност и ефективност); предлага контрол и прецизност, което позволява индивидуален план и специфично третиране спрямо нуждите; дизайнът позволява сет от индивидуални накрайници за максимална стерилност и безопасност. Ако стриите ви причиняват дискомфорт и липса на увереност, потърсете най-доброто решение, а именно Microneedling със Skin Pen Precision, той може да върне самочувствието ви.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР