Когато науката се противопоставя на стареенето

14 June 2024

Снимка: пресофис на марката

През изминалата седмица, в галерия nOva Art Space, Biologique Recherche – България ни разведе стъпка по стъпка из лабиринта на дълголетието, за да ни представи последната иновацияв грижата за кожата – Serum Progeskin. Безпрецедентен продукт срещу стареенето на кожата, който подсилва дълголетието на клетките.

Започваме своя път в галерията с изящен модел на българската дизайнерка Denina Martin® Collection, вдъхновен от научното откритие зад Progeskin. Една рокля, която олицетворява непреходната елегантност и връзката между нишките, които обличаме и нишките на младостта, и живота.

Кратка разходка ни разкрива тясната връзка между тези ценни нишки и Klotho – протеинът на младостта, който забавя встъпването на клетките в стареене. Klotho никак не е случайно име на протеин, защото така се е казвала и богинята на съдбата, най-малката дъщеря на Зевс, която преде нишката на човешкия живот.

Някъде на границата между науката и митологията, забелязваме тънки нишки прежда в пространството на nOva Art Space, символистично преплетени в клоните на Дървото на живота. Една внушителна инсталация, символ на дълголетието, създадена изцяло от хартия, от талантливата Цветана Недева – Kinderlist.

След само броени минути се потапяме в презентацията на д-р Юлия Самосенко, международен тренер на Biologique Recherche, за да научим всичко за серума, който ще промени грижата за кожата ни.Една от най-красивите изненади на вечерта е присъствието на прекрасната Деница Стоянова на сцената. Истинско вдъхновение, успешна жена и Brand Ambassador на Biologique Recherche – България, Деница е в роля, която истински й отива – на водещ и модератор, в интересен разговор с д-р Самосенко.

Представяме ви вдъхновяващата история зад едно откритие, което обещава да преобърне процеса на стареене, с епидермално подмладяване от - 12,7 години.

Клетъчното стареене е този процес, при който клетките престават да се делят и преминават в състояние на постоянен покой. Навлизайки в стареене, клетките губят способността си да функционират нормално и могат да отделят възпалителни вещества, които допринасят за различни патологии, свързани с възрастта. Това явление започва още при раждането ни и само се засилва през целия живот, като с времето се отразява на качеството и плътността на кожата.

Последната иновация, плод наизследванията на Biologique Recherche, Serum Progeskin се противопоставя на видимите признаци на стареене на кожата и подсилва дълголетието на клетките.

Патентованата, силно активна формула на Progeskin регулира синтеза на протеините, които имат влияние в комплексния процес на стареене - Progerin и Klothoс една ясна цел - да преобърне този необратим процес.

Progerin е анормален протеин, показател за клетъчното стареене.Натрупва се естествено с възрастта и постепенно засяга клетъчните ядра. Натрупването на Progerin нарушава клетъчната регенерация и целостта на извънклетъчния матрикс, и води до функционални изменения в тъканите.

Klotho е протеин на дълголетието, още известен като „протеина на младостта“, който забавя встъпването на клетките в стареене. За разлика от Progerin, Klotho е основният протеин, отговорен за правилната клетъчната функция. На епидермално ниво той запазва младостта на кожата, като повишава устойчивостта й към оксидативния стрес и блокира метаболитните пътища на стареенето.

Добре, но каква е връзката между Serum Progeskin, с протеините Progerin и Klotho? Настъпи моментът, когато изследователите на Biologique Recherche създават научно откритие и го превръщат в серум, който ще промени живота ни.

Serum Progeskin се противопоставя на видимите признаци на стареене на кожата със своята уникална формула с двойно действие, благодарение на 2 мощни вектора (активни съставки):

Progescence® e трипептид със забележително подмладяващо действие, който намалява синтеза на Progerin, за да ограничи натрупването на стареещи клетки и да намали появата на признаци на стареене по кожата. Освен това Progescence®стимулира синтеза на колаген и повишава производството на сиртуини 1 и 3 - основни протеини в регулацията на клетъчното подмладяване. По този начин той подобрява плътността и еластичността на кожата, оформя контурите на лицето и изглажда бръчките.

Pro-KL® е съставка, която съдържа концентрирани в себе си изключителни свойства против стареенето. Активирайки протеина Klotho, Pro-KL® регулира клетъчния метаболизъм, за да забави навлизането на кожните клетки в стареене. По този начин насърчава тяхното дълголетие и предпазва кожата от стареене. Pro-KL® също така допринася за поддържането на извънклетъчната матрица, като запазва колагеновите и еластиновите влакна. В резултат на това кожата е преструктурирана и по-стегната. Освен това, тази патентована съставка притежава още антиоксидантни и противовъзпалителни свойства - за поддържане на младежкия външен вид и равномерния тен на кожата.

Резултатите, които можем да очакваме

Чиста концентрация на науката, Serum Progeskin намалява експресията на протеинът Progerin с -26,6%, а епидермалното подмладяване е истински впечатляващо - с - 12,7 години*.

Всички тестове са категорични. След 28-дневно редовно нанасяне на продукта два пъти дневно, стегнатостта се повишава с 11%, а еластичността със 17%. След 56 дни същите тези показатели са съответно + 23% нагоре и + 19%. Добрите новини продължават, тъй като Serum Progeskin е подходящ за всяко състояние на кожата, от 20 годишна възраст.

Serum Progeskin вдъхновява за женственост в живота, за дълголетие и красота на всички нива и е липсващият аксесоар, от който всяка жена се нуждае на своята тоалетка.

Можете да откриете продукта във всички центрове за красота и СПА, партньори на Biologique Recherche в България.

*Резултат от ex-vivo тест, проведен върху донори на клетки на различна възраст след 10-дневно прилагане на продукта.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР