Безплатни прегледи на бенки - къде и при кого

12 June 2024

Дермокозметичният бранд La Roche-Posay организира безплатни прегледи на бенките и съмнителни кожни образувания в общо 6 български града. Като част от кампанията гражданите имаха възможност да бъдат прегледани в София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен и Благоевград, където дерматолози извършиха общо 1,446 прегледа, сред които са открити 66 съмнителни случая.

Дерматолозите предупреждават, че броят на хората, страдащи от рак на кожата, непрекъснато нараства. В ранните етапи, когато меланомът е локализиран и не се е разпространил в други части на тялото, вероятността за излекуване може да бъде висока. Когато е открит в ранен стадий, той е лечим в 99% от случаите. Въпреки това, когато меланомът се разпространи в други части на тялото, прогнозата се влошава и процентът за успех на лечението намалява.

La Roche-Posay вярва, че всички трябва да бъдем #Skinhealth активисти и затова препоръчва прегледи при специалист, както и редовно проследяване на бенките (вашите и тези и на любимите ви хора) по метода ABCDE. Отговорното поведение, когато сме на открито също е от огромно значение. Прилагането на всички тези препоръки може да спаси живот.

Безплатните прегледи ще продължат от 10 юни до 10 юли и в кабинетите. Дерматолозите от над 22 български града партнират на La Roche-Posay и всеки желаещ може да получи напълно безплатна експертна консултация при тях относно бенките или други съмнителни образувания, които го притесняват.

Повече информация и графика на прегледите по градове може да намерите на ТОЗИ ЛИНК

“Клиничната оценка на бенките е важно да бъде направена от дерматолог с оглед ранното разпознаване на злокачествени такива. Ранно поставената диагноза води до навременно лечение и спасява живот. Бъдете отговорни!” казва д-р Наташа Цекова Трайкович, дерматолог и началник клиника по онкодерматология и дерматохирургия, УСБАЛ по онкология в София

La Roche-Posay, френският дермокозметичен бранд, препоръчван от 90 000 дерматолози по целия свят, е посветен от десетилетия на повишаването на осведомеността за необходимостта от превенция на рака на кожата. Чрез дългосрочни усилия за промяна и разбиране на навиците за слънцезащита, La Roche-Posay има за цел да намали тревожните статистики за рак на кожата, като същевременно подчертава значението на грижата за здравето на кожата и насърчава редовните дерматологични прегледи и самонаблюдение за идентифициране на кожни промени.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР