Тенденциите при цветовете на косите за 2024

07 June 2024

Грим: Георги Русев, Inspire Visual Artist, Hair Products: About Your Hair, Дрехи: Н&М

Снимка: Теди Грозданов

Представяме ви топ тенденциите при цветовете на косите за 2024, създадени от визажистите на верига салони Inspire, с което ще приковете вниманието на всички наоколо

Цветът, създаден с техника на оцветяване е ласкателен за повечето подтонове на кожата и отива на почти всеки. Комбинирането от няколко нюанса и оттенъци отвежда към повече изразителност и подчертана дълбочина на цвета, добавяйки визуално обем и повече плътност. Трудността при работата с техниките е в многокомпонентността- зависи от прецизността в рисуването, технологичното следване на стъпките и етапите в оцветяването, точния тайминг (дори една минута време в повече може да промени цвета изцяло) и професионалната грижа за косата. Русите цветове са капризни и се нуждаят от регулярна грижа за косъма по дължина и в корена. Добавяме селектирана Repair терапия на About Your Hair за възстановяване с кератин, която попълва празнините в косъма, изглажда и придава полирана гладкост.

Коса Blonde Balayage: Яница Томова, Inspire Colour Director

Коса Caramel Balayge: Денис Якимов, Inspire Style Director

Red Haircolor Trends: Peach Fuzz

Интерпретираме цвета на Pantone за 2024 и създаваме този кадифено мек и безкрайно нежен цвят като деликатен прасковен мъх. Нюанс, който отразява вродения копнеж за близост, за емоционална връзка, излъчващ топлина и модерна елегантност. Нюанс, който резонира с чувства като човечност, състрадание, любов и нежно утешава.

Възхитителен прасковен нюанс, сгушен някъде между ягодово-розовото и медно-златистото. Нежно кадифен прасковен оттенък с поразително излъчване. Едновременно по момичешки невинен и безкрайно смел цвят. Към бледия прасковен оттенък добавяме мед, коняк и ягода, за да създадем този невероятно красив и емоционално наситен нюанс.

Коса: Мария Бидняк, Inspire Ambassador

Brown Haircolor Trends: Вrunette chic

Eдин от най-модерните цветове тази година е несъмнено наситеният шоколад. Дълбок шоколадов оттенък, заключен в женствената тайнственост на тъмното какао и вълнуващата игривост на лекия карамелен загар. Шоколад с дълбок амарето оттенък. Косата изглежда луксозно, богато и блестящо. Акцентите са почти неоткриваеми – само полусянка или цял нюанс по-светъл от основния кестеняв цвят. Цветът е неповторим, персонално създаден с миксирани техники на оцветяване: балеаж, фолио и някои акценти tone-on-tone highlights.  Тази тенденция е най-доброто предложение за дамите с естествено тъмна коса, които търсят елемент на мекота - добавя топлина и ново измерение към класическата брюнетка, придавайки й естествена, лятна светлина. И блясък, of course.

Коса: Денис Якимов, Inspire Style Director

 

Коса: Нели Руменова, Inspire Ambassador

Blonde Haircolor Trends: Gentle Blonde

Цветът Gentle blonde е контрапункт на Brown тенденциите. Ключови думи са балансираността и дискретността на излъчването. Gentle blonde е деликатен рус нюанс с дискретна перленост, която прелива в мекото сияние на изгряващото слънце. За този цвят се комбинират нюанси на млечно русо, пшеница, златисто и опушено студено, с които се постига прецизна балансираност между оттенъците. Професионална интерпретация, луксозно комбинираща изящно хладни и топли руси нюанси до успокоени неутрални оттенъци, което я прави подходяща за различните тонове на кожата. Плътен нюанс, несравнима мекота, кашмирена луксозност и перфектност в техниката - това е същността на тази тенденция. 

Коса: Денис Якимов, Inspire Style Director

Виж всички тенденции в Look Book 2024 салони Inspire или на inspirebg.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР