Баща му Чарлз III го игнорира, но семейството на Даяна бе там

Принц Хари е на посещения в Англия

eva.bg 09 May 2024

Снимка: getty images/guiliver

Една от големите новина във Великобритания тези дни е визитата на принц Хари в страната.

Той пристигна от Америка, където живее със съпругата си Меган Маркъл и двете им деца, за да участва в отбелязването на юбилейните десет години от Invictus Games – спортен турнир за ранени по време на служба военнослужещи.

Часове, след като кацна на английска земя, от двореца разпространиха новината, че крал Чарлз III нямало да може да се види със сина си, заради натоварения му график.

Това, естествено, беше подчертано пренебрежение към Хари, който очевидно е нежелан от семейството си. Въпреки отказа на Чарлз, Хари коментира, че все пак се надява да има възможност да види баща си.

Част от юбилейните празненства, свързани с Invictus Games, беше и благодарствена служба в катедралата Сейнт Пол, където бе планирано принц Хари да изнесе реч. Събитието не бе уважено от никой от кралското семейство.

Всички медии обаче обърнаха внимание на факта, че семейството на покойната му майка Даяна дойде, прегърна Хари и му даде нужната подкрепа.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Meghan and Harry (@_meghanandharry_)

Чичо му Ърл Спенсър, брат на покойната принцеса Даяна, както и леля му Джейн Фелоу, сестра на Даяна, застанаха редом до племенника си.

Медиите на Острова, които не водят открита война с Хари и Меган, веднага гръмнаха със заглавия, че „истинското му семейство го е подкрепило, това на майка му“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sussex Daily (@sussexdaily)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР