Наследството на Анна Баришников

Краси Генова 03 May 2024

Преди да се гмурне в света на шоубизнеса, Анна Катерина Баришников дълго време се колебае дали да остави истинското си фамилно име, или да използва моминското име на майка си – известната балерина Лиза Райнхарт.

Думите на прочутия ѝ баща Михаил Баришников, че „каквото и да прави, това, което хората ще виждат, ще е дарбата, а не името“, ѝ помагат да вземе решението. Големият ѝ пробив е в „Манчестър край морето“. Сега Анна се радва на бляскави коментари за изпълнението си в емоционалната драма Love Lies Bleeding с Кристен Стюарт в главната роля. Продукцията вече получи много позитивни оценки след премиерата си на фестивала Берлинале.

Успехът и медийният интерес не я главозамайват, защото е израснала във фамилия, в която винаги се е гледало несериозно на славата.

„Когато бях дете, излезе статия, която нареди баща ми сред 50-те най-добре облечени мъже, и когато видях това, загубих ума и дума. Казах си: „Баща ми? Най-добре облечен? Виждах го да напуска къщата с едни и същи тиранти и еластични панталони за танци, които ми се струваха много странна комбинация, а след това попадаше на страниците на модните издания, при това в класация за най-стилен мъж. Тайната му обаче беше, че винаги избираше дрехи, в които се чувстваше комфортно. Той много държи на това – да чувства себе си във всеки детайл от живота си. Това, за щастие, наследих от него. Дори нещо да изглежда страхотно, ако не усетя себе си в него, не се впускам в приключението!“

Очевидно в киното Анна се чувства в свои води, защото плува свободно и независима от прочутата си фамилия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР