Кристалина Георгиева на корица на новия брой на EVA

15 April 2024

Снимка: Слав & Хубен

Първата българка, управляващ директор на Международния валутен фонд, първата българка, главен изпълнителен директор на Световната банка, първата българка - заместник-председател на Европейската комисия с ресор „Бюджет и човешки ресурси“, първата българка, комисар по Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи – това са само част от ролите на госпожа Кристалина Георгиева.

Към тях прибавяме и изключително важните за нея - на майка, съпруга и баба.

За нас е чест на корицата на ЕVA да бъде тази успяла и вдъхновяваща жена и да ви поведем по зигзага на нейния житейски и професионален път. Ще видите госпожа Кристалина Георгиева и в ярката светлина на световните проблеми и решения, и в меката камерна светлина на семейните истории – и нежни, и тъжни, и смешни, изпълнени с топлина и обич.

И още няколко акцента в броя:

Сякаш нишка от коприна свързва бащата и дъщерята Асса, фина и здрава, тя ги следва из житейските серпентини и из дебрите на талантите им. Срещаме на страниците на списанието Греди и Ина, а скъпоценността на тази среща се дължи както на разговора ни, така и на прекрасната фотосесия на двамата сред картините на юбилейната изложба на Греди „Пътувания“, която засне специално за EVA Яна Лозева.

Гледахте ли вече „Защото обичам лошото време“? Ще попаднете направо на снимачната площадка, докато четете интервюто на режисьорката Яна Лекарска и изпълнителката на главната роля Неда Спасова. Не че е било лесно, но и двете са толкова усмихнати и създават усещане за лекота, защото не мислят, че нещата са на всяка цена.

А какво ще кажете за Елена Атанасова в „Като две капки вода“? Невероятна е, нали?! Актрисата има един розов тефтер и куфар пълен с мечти. Отваря и двете пред EVA.

Модните ни редактори този път са истински виртуози в миксирането на брандове, колекции и гледни точки към героините си – бизнес дамата и рокерката бунтарка. Класата и безкомпромисността с добрия вкус могат да се постигнат във всяка една роля, който сме избрали за себе си.

Кожата в режим на релакс и златното лице са само две от темите, които само като ги четеш ставаш някак си по-красива.

Щастливите момичета през погледа на фотографката Рут Оркин е само въведение към темата ни „Жени снимат Жени“, в която ще поставим една до друга невероятните Диляна Флорентин и Яна Лозева. Първата се надява да се върнем към романтично красивите неща. Втората е привличана от излъчването на уязвимост в едно лице. Двете имат коренно различни подходи към женските енергия, чувственост и загадъчност. Фотографиите им са магнетични всяка по своя си начин. Ще ги видите по нов начин.

Ще ви срещнем по нов начин и с един малък герой и голяма звезда на литературата, киното, изящните изкуства, дизайна и кулинарията. Досещате ли се кой е той? Чупливо нещо е и привидно простичко. Пълно е с живот и храни и тялото и душата. Не може още да не сте се сетили за какво става дума …

И накрая … накрая просто се запиляваме из Неапол… и оставаме омагьосани…

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР