Изложбата „Реката на забравата“ в Регионален исторически музей - София

Първата самостоятелна изложба на Христина Костова се открива на 16 април (вторник). Десетки пейзажи на художничката вече са откупени и се намират в частни домове в България, Германия и САЩ.

eva.bg 13 April 2024

Христина Костова завършва Технически университет – София, специалност Текстилна техника и технологии, през 2022 г.. До 2018 г. работи в сферата на образованието като учител, а по-късно – и като директор на професионална гимназия

Страстта ѝ към рисуването се появява през 2019 г., когато новата любов в живота й я връща към изкуството, с което не се е занимавала от детските си години.Тя посещава няколко урока при руския художник Александър Сергеев, след което се отдава на любимия си жанр – пейзажите. В началото подарява картини на близките и приятелите си, но интересът към творбите й непрекъснато нараства.

 

През април 2021 г. получава неочаквана покана да участва в груповата изложба „Акварелисти и ценители“ в галерия „Джамията“, гр. Дупница. Решава, че е време да получи професионален съвет и през 2022 завършва следдипломна квалификация специалност „Живопис“ при проф. д-р Здравка Василева в Националната художествена академия.

„Реката на забравата“ е първата й самостоятелна изложба. Тя ще може да бъде разгледана от 16 април до 19 май в Регионален исторически музей – София, площад „Бански“№1.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР