Джон Войт ексклузивно пред EVA

"Искам хората да знаят, че съм работил много усилено, за да бъда добър човек и за да оставя нещо ценно."

Лилия Илиева 24 March 2024

От началото на разговора ни до момента, в който подавам ръка в края на интервюто, а Джон Войт направо ме прегръща, е минал час.  „На втория въпрос обикновено си тръгвам“ – казва ми той. „Благодаря ти, че остана!“ – отговарям. „Знаеш ли, ти направи интервю, с което стигна до душата ми?“ – връща той.

Ролите на Джон Войт пишат история в киното. Режисиран е от най-големите на 20.век: Франсис Форд Копола, Оливър Стоун, Брайън де Палма, Андрей Кончаловски, Майкъл Ман, Франко Дзефирели. Партньорите и партньорките му на екран са най-впечатляващите в седмото изкуство, точно толкова, колкото и талантът му. Джон Войт има две номинации и един „Оскар“, носител е на БАФТА, четири "Златни глобуса" и четири ЕМИ.

Анджи е уникална. Има нещо от мен, но мисля, че и от баща ми. Има много силна харизма.
Може би тази харизма се предава по наследство в нашия ген.
От години насам е известен и като бащата на Анджелина Джоли. Имал е връзки с много красиви жени и талантливи актриси и певици, сред които и майката на Анджелина - Маршелин Бертан, но и Барбара Стрейзанд, Настася Кински и Даяна Рос.

Наживо ще ви направи впечатление на елегантен мъж с хубава осанка, категорична позиция за всичко, овладяно присъствие и силна харизма, мекота и мъдрост. 

Поводът да го срещнем бяха трите филма, които снима със своя продуцент Стивън Пол за Paramount plus миналата година у нас. „Ню Бояна“ е прекрасно място за правене на филми - сподели филмовата легенда, - и ми напомня за оригиналния Холивуд. Има декорите и атмосферата на Холивуд и изключителни професионалисти, едни от най-добрите, с които съм работил."

В разговора ни, който продължи около час, Джон Войт разказва за приятелствата си с Ал Пачино и Дъстин Хофман, за любовните си сцени с Джейн Фонда, за ключа към алхимията на актьорската игра, за дъщеря си Анджи. 

Джон Войт пред Лилия Или_Ева ексклузивно за сп. EVA!

Прочетете повече в новия брой, на пазара сега!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР