Петното, чието място не е ТУК, и решението от La Roche-Posay

Бъдете от първите 100, които ще изпробват най-новия серум на La Roche-Posay MELA B3, който слага край на вечната битка с хиперпигментацията

Десислава Найденова 13 March 2024

Преди две седмици открих едно петънце в горната част на носа си, от лявата страна. Първата ми мисъл беше, че не съм почистила добре кожата си от грима. Хм, този ден не се бях гримирала, значи може би нещо съм се изцапала. Опитах се да го почистя, но то продължаваше да стои там.

Реших, без излишна паника, да се информирам по темата и да видя дали има решение.

Оказва се, че в световен мащаб един от двама души страда от пигментационни нарушения на кожата. Според резултатите от първото световно епидемиологично проучване върху пигментационни нарушения, направено сред над 48 000 участници в 34 държави от всички континенти, тези кожни проблеми имат сериозно въздействие върху доброто психическо състояние на човека. Засегнатите признават, че се чувстват по-малко привлекателни, дори „мръсни“ и че социалната стигматизация е нещо, с което трябва да се борят всеки ден.

22% от хората, взели участие в проучването, се чувстват по-малко обичани от семейството и приятелите си. 19% чувстват, че карат семейството и роднините си да се срамуват от тях. 20% се чувстват отблъснати от партньора си.

Звучи преувеличено, но не е.

И още нещо. Замислете се: кой не мечтае за здрава и чиста кожа, независимо от възрастта, за да се чувства уверено, да се чувства приет? И не е ли по-добре и по-умно да се погрижим за кожата си, вместо да прикриваме с фон дьо тени и коректори несъвършенствата по нея? Така или иначе те продължават да са там и да ни притесняват.

Решението от La Roche-Posay.

La Roche-Posay обявява своята най-нова иновация в пигментацията с доказани резултати при всички тонове на кожата още от първата седмица. Серумът MELA B3 идва на помощ в битката с тъмните петна, а те са много и различни.

Хиперпигментацията засяга всички възрасти и тонове на кожата и се проявява в 3 основни вида: лентиго (слънчеви и старчески петна), мелазма (свързана главно с хормонален дисбаланс) и постинфламаторна хиперпигментация (след акне, процедури, белези).

Защо MELA B3 е толкова ефикасен?

Ефикасността на серума се дължи на неговата формула, базирана на комбинацията между Melasyl™ (революционна молекула, известна като капан за меланин) и 10% противовъзпалителен ниацинамид (известен още като витамин B3). MELA B3 осигурява клинично доказана ефикасност, дори при персистиращи тъмни петна, с действие против повторна поява.

Меланинът и защо ни е нужен капан за него? Обяснено.

Меланинът е основен компонент на кожата, който предпазва клетките ни от вредните UV лъчи и определя красивия и естествен тен на кожата ни. Излишъкът на меланин обаче причинява неравномерност на тена, нежелано обезцветяване и тъмни петна.

Излишъкът на меланин има силна връзка с възпалението. Когато възпалението възникне вследствие на излагане на ултравиолетови лъчи, напредване на възрастта, генетиката, замърсяването или някои процедури, то стимулира производството на меланин. Оксидативният стрес, причинен от свободните радикали, води до хронично възпаление и прехвърляне на меланин към повърхността на кожата. Когато се натрупва, видимата хиперпигментация влошава тена и сиянието на кожата.

Поради тази причина най-доброто решение за депигментация е това, което съчетава противовъзпалителен и антипигментационен подход. На тези изводи е базирана формулата на серума MELA B3.

Какви са резултатите от прилагането на серума MELA B3?

MELA B3 действа еднакво ефикасно върху всички тонове на кожата, като резултатите са видими още през първите седем дни.

През първата седмица 98%* от жените забелязват, че броят на тъмните петна е намален. След две седмици 100%* от жените виждат подобрение в броя и цвета на тъмните петна.

*Потребителски тест, 73 жени.

Наслада за кожата и сетивата

MELA B3 на La Roche-Posay идва в нова, по-луксозна и чувствена текстура. Той е невероятно лек на допир. След нанасяне няма усещане за лепкавост и кожата го усвоява много бързо. Ароматът е тревист, флорален. В горните си нотки е тревист и морски, сърцето му е флорално с нотка круша, а в основата са мускус и хелиотроп.

Усещате ли вече феерията от наслада, грижа за себе си и обещание за чиста кожа без пигментни петна?

EVA и La Roche-Posay обединяваме сили за специално проучване. 100 от вас ще бъдат първите, изпробвали удивителния MELA B3 серум против тъмни петна преди всички останали. Важно условие обаче е след това да споделите личните си впечатления с нас и екипа на бранда, изпращайки отзивите си на мейла [email protected].

За да бъдете един от щастливците, които ще имат възможност да тестват серума, е достатъчно да отговорите правилно на въпроса в играта ни, която може да откриете тук.

След като получите и използвате продукта, трябва да изпратите в писмена форма коментарa си, за да може да обобщим всички мнения в мащабното ни проучване.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР