разкошът да бъдеш прекрасна

Зимата май омръзна на всички, включително и на стилистите. Затова побързаха да издигнат лозунга "мека женственост" като основна тенденция на пролетно-летния макияж. Което значи елегантност на квадрат. Не става дума за скучния минимализъм на 90-те.

Свобoда Сидерова 30 July 2009

Зимата май омръзна на всички, включително и на стилистите. Затова побързаха да издигнат лозунга "мека женственост" като основна тенденция на пролетно-летния макияж. Което значи елегантност на квадрат. Не става дума за скучния минимализъм на 90-те. В максимализма все още има хляб. Въпрос на мирно съвместно съществуване. Сексуалност и детинска наивност, агресивност и романтичност. Добре дошли на борда!

великолепна богиня

Идеята на Alexander McQueen е да направи жените великолепни богини и супер модели. Всичко е "напомпано" - очите и скулите са склуптирани и силно осветени. Пикантност на образа придават бронзовият, сивокафявият или шоколадовият цвят. Помните ли Урсула Андерс, която излиза от морето в един от филмите за агент 007 Джеймс Бонд? От вас се иска да изглеждате невероятно секси и яко, така че да "нокаутирате" мъжете само с визия. От Michael Kors предлагат да се бронзирате, но не с блестящ тен, а с пустинен, т.е. матов с леки златни отблясъци. Лицето е натурално и отпочинало, като че ли току-що слизате от някой презокеански лайнер. Към розово-бежовото червило прибавете седефени сенки в беж и ванилия и малко злато под веждите. Очарованието на блестящия поглед е подчертано с черна спирала.


ЕVA препоръчва:
1. руж Divinora Bubble Blush на Guerlain
2. молив за очи Clearly Shadowed на Avon
3. червило Hydrabase на Chanel
4. сенки Fard a Paupieres 4 couleurs на Guerlain
5. сенки Graphic Color Eyeshadow Quad на Estee Lauder
6. професионален фон дьо тен Pro Limiere на Chanel, адаптиращ цвета според светлината


ледена кралица

На дефилетата на Miu Miu и Missoni властват "снежните кралици" - сияещи, но недостъпни. За излъчването допринася леденият макияж - "заскрежените" нюанси на сенките, блестящото червило и матовата кожа. На фона на опушените в бледо люляково или хладно розово очи и бледо-розовия блясък за устни прасковеният руж изглежда странно, но като цяло комбинацията създава доста богат look. Като капак на всичко Cavalli обзавежда моделите с изкуствени мигли. Chanel горещо прегърна идеята за блестящото излъчване и я пренесе на... снимачната площадка. Лицето на момичето от екрана прелива от светлосенки, дължащи се на светлината на прожекторите. Със звездния продукт пудрата Lumieres Magiques de Chanel може да скулптирате лицето и да постигнете какъвто си поискате ефект. Изискан, ако акцентирате на скулите с нюанса в брик, весел с розовия или просто блестящ с искрящия бледо лилав.

ЕVA препоръчва:
1. фон дьо тен Teint Compact Hydra Feel на Yves Saint Laurent с хидратиращ и лифтинг ефект
2. пудра Lumieres Magiques на Chanel
3. червило Pure Color Crystal Fruit Lipstick на Estee Lauder
4. сенки Les 4 Ombres на Chanel
5. молив-очна линия Eyeliner Pencil на Clarins


ново поколение момиче

Макияжът на новите хубави момичета е... недовършен, защото често пътуват и нямат време. Това не им пречи да са наясно как трябва да изглеждат - небрежният look е чиста проба провокация. Скулите са "стоплени" от ружа, очите - подчертани с бледи перлени сенки (кафяви при Rochas и сребристи при Narciso Rodriguez). Върху долната устна леко е размазано червено червило. Prada и Gucci също призовават да се откажете от стила ladylike. Девизът е простота и невинност. Фон дьо тен или пудра за здрав вид на кожата. Единственото секси нещо са много розовите устни, които правят минимализма значим. И много сладък, ако се съди по глоса на Estee Lauder със семенца на киви и червена боровинка. От Chloe още повече опростяват нещата. Гримът е направо момчешки - малко коректор и овлажнител, за да ви заобича светлината. Леко туширана тънка очна линия в основата на миглите, едва докоснати от черна спирала. Момичето Dior също преоткрива хулиганския стил. Андрогенното излъчване прикрива неустоима чувственост. Доказателство е гривната-верига, която "крие" 2 цвята глос.

ЕVA препоръчва:
1. глос KissKiss Gloss на Guerlain
2. гривна-глосове Dior Gourmette
3. глос Pure Color Crysral Fruit Gloss на Estee Lauder
4. прахообразна пудра Quick Glow Puff Powder на Clarins с мек бронзов нюанс и матов завършек
5. цветен балсам за устни Colour Quench Lip Balm на Clarins
6. коректор Anticerne Pour Petits Matins на Bourjois


джипси

Въпреки че Dolce&Gabbana посвещава колекцията си на "романтичките, които си падат по краен кич", образът на селянка от епохата на Людовик XIV е много шик. В света на екзотиката ни пренася и Yves Saint Laurent. Блед тен на лицето, пламенни очи и привидно скромни устни. Визажистите скицират портрета на циганка, която омагьосва само с поглед. Цветовете на сенките Ombres Quadrilumieres имитират пясъчните пътеки и великолепието на морето. Estee Lauder също посвещава колекцията си на знойните жени от Средиземноморието. Очите са драматични и подчертани, а лицето блести в цвят праскова и бронз. Символ на чувствеността са и "лакомите" устни. Всеки елемент на червилото KissKiss на Guerlain - усилен блясък, съставка за обем и аромат на теменужки, пленява и разпалва чувствата. Дори цветовата палитра работи на 100% - бежово, шоколад, прасковено, оранжево, фуксия... Във водовъртежа на живота предлагат да се потопите и от Clarins с мигли в синьо.

ЕVA препоръчва:
1. молив за очи Inner Eye Kohl на Estee Lauder
2. блестяща пудра Exotic Fuit Face Powder на Estee Lauder
3. спирала за обем Wonder Volume на Clarins
4. червило KissKiss Maxi Shine на Guerlain
5. сенки Ombres Quadrilumieres на Yves Saint Laurent
6. кремообразни сенки Soft Cream Eye Colour на Clarins
7. палитра сенки 5 Colours Eyeshadow на Dior
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР