В дома на интериорната дизайнерка Атина Калдероне

Приятен, съвременен интериор в топла тоналност, който носи усещане за спокойствие

Калина Константинова 28 January 2024

Снимка: Никол Франзен

Тази едноетажна къща от средата на миналия век се намира в Лонг Айлънд и по специално в района Амагансет. Разполага с четири спални, вътрешен двор, басейн. Нюйоркската дизайнерка Атина Калдероне я купува през 2009 г. Наскоро решава да обнови интериора.

„Исках да подновя материалите, повърхностите, да разположа зоните по различен начин, защото интериорът изглеждаше малко тъмен и поостарял“, споделя дизайнерката. 

Стените са били чисто бели, докато сега тоналността е по-топла, което променя изцяло атмосферата. Кухнята е претърпяла най-голяма промяна. Тежките дървени и с класическо излъчване шкафове сега са заменени от съвременни мебели с много по-елегантна визия, които са боядисани в приятна бледо-зелена тоналност в пълна хармония с мраморния плот (Calacatta Monet).

„Дизайнът винаги е въпрос на баланс“, добавя Калдероне. „Луксозното и занаятчийското, ниското и високото, хоризонталното и вертикалното трябва да са в диалог“.

Тази хармонична комбинация от елементи може да бъде видяна в дневната зона, където обемна и по-груба дървена маса е заобиколена от италиански столове Sapporo от 60-те години на миналия век, изработени от орех с кафяви кожени седалки, а над тях е поставено бяло скулптурно осветително тяло по проект на  художника и скулптор Роган Грегъри.

„Обичам контраста на материалите“, казва Калдероне. „Обичам смесването на стилове и  периоди, защото смятам, че именно това допринася за създаване на специфична атмосфера и задържа погледа“.

В обзавеждането на дома са използвани и много винтидж мебели и аксесоари, които носят своята история и споделят патината на отминалото време.

Заповядайте в галерията ни на виртуална обиколна на дома.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР