Хари Стайлс инвестира в мода

14 January 2024

Хари Стайлс е станал собственик на миноритарен дял от британския бранд S. S. Daley, стана ясно в четвъртък по време на световното изложение на мъжка мода във Флоренция Pitti Immagine Uomo. Новината беше обявена от самия моден дизайнер Стивън Стоуки-Дели, който гостуваше на 106-тото издание на модния форум и показа колекцията си за есен-зима 2024 от 35 визии, вдъхновени от роман на Е. М. Фостър.

Хари Стайлс и Стивън Стоуки-Дели, носител на наградата LVMH за 2022 г., се срещат, докато певецът работи с дизайнера Хари Ламбърт. Хари Ламбърт харесва дипломната колекция на Стивън Стоуки Дели за завършването на бакалавърската му степен по моден дизайн и я ползва във видеото към песента на Хари Стайлс Golden през 2020 г. По това време Дели работи по колекциите мъжко облекло на Alexander Mcqueen и Tom Ford.

Ненавършил трийсет години, Стивън Стоуки-Дели (вляво на снимката) е международно уважаван.

Франческа Такони, координатор специални събития на Pitti Immagine класифицира работата му като превръщане на модата на британската висша класа в куиър модна фантазия.

„Въпреки младостта си - коментира Такони, - проектът на Стивън се характеризира с изразителна зрялост, забавна и ексцентрична нова интерпретация на британското наследство, безразличие към половите стереотипи и ангажираност към устойчивост.
Харесваме таланта му да преразглежда архетипите на мъжкото облекло, униформите на най-ексклузивните държавни училища от висшето британско общество, умението му да улавя белезите на времето и екстравагантно да подкопава всичко с фина ирония, игриво да усилва обемите на дрехите си, да се забавлява с детайли, да работи с неочаквани материи и флорални щампи. Освен това има почти литературен характер на неговите видения, които напомнят неизлечимо ексцентричните герои с безупречни маниери в романите на Ивлин Уо. Поканата на Стивън във Флоренция е приключение, споделено с международната публика в Pitti Uomo. Даваме му възможност да покаже своите истории и да ги проектира в бъдещето.“

Стоуки Дели каза в изявление: „Хари Стайлс и аз имаме споделена визия за бъдещето S. S. Daley и очакваме с нетърпение да започнем тази нова глава от историята й заедно, докато се фокусираме върху дълголетието на марката и превръщането й в по-голям бизнес с мащаба на модерна британска модна къща“. 



Pitti Immagine Uomo press
ТВОЯТ КОМЕНТАР