Новият маникюр

Люба Вангелова 29 November 2023

Снимка: instagram

Достатъчно дълго вече е факт, за да остане незабелязана тенденцията на „тихия лукс“ – ярките неща изчезват масово от гардеробите, екстравагантните очни линии се заменят с грим „лате“, а крещящият маникюр – с нокти без лак или т.нар. no-nicure. Той е един от знаците на незабележимия лукс.

No-nicure не е традиционният nude лак. Предложението е да се откажете изцяло от лака, но не и от маникюра. Напротив, даже изпълнението му е изведено на друго ниво.

За да изглеждат ноктите добре поддържани без лак, е необходимо перфектно да се обработи кутикулата и да се придаде естествена и хармонична форма на нокътната плочка. Следващата стъпка е полирането ѝ до идеално равномерно и блестящо състояние. Това са акцентите, без които „невидимият“ маникюр няма да е такъв.



Въпреки това, ако не сте готови напълно да се откажете от лака, може да използвате полупрозрачен. Той не покрива изцяло нокътя, но изравнява цвета му, придава блясък и ноктите изглеждат добре поддържани. За да придадете на този маникюр „статус“, грижата трябва да се разпростре и върху кожата на ръцете чрез ексфолиране и овлажняване.

Последно: за да изглеждат спретнати и естествени, ноктите на „невидимия“ маникюр трябва да са къси.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР