„Имам нужда да живея“- изложба на Юрген Телер в Grand Palais в Париж

Най-голямата до този момент изложба на немския фотограф ще се проведе от 16 декември до 9 януари 2024 г.

eva.bg 19 November 2023

Юрген Телер е един от най-известните съвременни модни фотографи. Изложбата „I need to live“, организирана от Grand Palais Ephémère в Париж, е най-голямата ретроспектива на творчеството му до този момент. Провокативна, изненадваща, забавна, тя ще ни даде възможност да се запознаем с голяма част от професионалния път на немския фотограф. В нея ще видим кампании за най-големите модни марки, персонални проекти и инсталации.

Нестандартен и неочакван, Юрген Телер определено се отличава от други фотографи от своето поколение със своята особена вселена. На пръв поглед обикновена, всяка негова снимка може да бъде интерпретирана по толкова различни начини: зад голо тяло, необичаен портрет или любопитен мизансцен често се крият по-дълбоки, по-интимни послания. Чрез творбите си авторът изразява своята самота, любовта си към семейството, търсенето на своята идентичност, на своето място в света, осъждайки правилата на едно преформатирано общество...

Някои от сериите, които ще видим са почти автобиографични и изобразяват фотографа и неговото семейство, визията му за света и живота, надеждите и желанията му. Изложбата отделя място и на портретите на известни личности- Аньес Варда, Иги Поп, Вивиен Уестууд, както и на модната и рекламната фотография. В кампаниите си за Ив Сен Лоран, Марк Джейкъбс и много други фотографът налага своя изненадващ стил, обновявайки имиджа на тези големи марки.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР