Дарън Ароновски с филм за Илон Мъск

10 November 2023

Дарън Аронофски ще режисира биографичен филм за Илон Мъск, базиран на автобиографията му, която излезе през септември тази година. За да я напише, авторът й Уолтър Айзъксън (автор на биографията и на Стив Джобс) е прекарал две години в наблюдение и интервюиране на милиардера предприемач, както и в разговори с неговото семейство, приятели и колеги. 

Книгата разкрива нови подробности от любопитната история на Мъск - за детството му, за връзките му с бившите му съпруги и приятелки и за децата му (общо 11 на брой).

Илон Мъск стана известен с компанията за производство на космически кораби - SpaceX, която основа през 2002 г. От инвеститор в Tesla той се изкачи до председател на автомобилния гигант (позиция, от която се оттегли през 2018 г., след като беше съден от SEC), продуктов архитект и главен изпълнителен директор.

Наскоро Мъск купи Twitter за 44 милиарда долара, ребрандирайки го на X. Промените, които направи в платформата, доведоха до обратна реакция, включително съкращаване на голям брой служители на компанията, таксуване на потребителите за проверка и премахване на заглавия от връзки, споделени на сайта.

Илон Мъск е най-богатият човек в света. Според Bloomberg и Forbes състоянието му е повече от 200 милиарда долара. 

„Радвам се, че Дарън (Ароновски) ще прави филма за мен. Той е един от най-добрите.” - коментира Мъск в новините на X. 

Сред хитовите заглавия на Аронофски са "Китът" (миналогодишен претендент за "Оскар") "Черният лебед" (с номинация за "Оскар" за Ароновски и статуетка - за Натали Портман), "Кечистът и "Реквием за една мечта".

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР