Матю Пери в 54 кадъра

30 October 2023

Трудно ни е да си вземем сбогом с Матю Пери, който ни напусна на 54-годишна възраст. В галерията ни сме събрали 54 снимки от живота му, с които да си припомним колко любим, забавен, талантлив и интересен актьор и човек беше той.

„В речника под думата „зависим“ трябва да има снимка, на която се оглеждам много объркан“, пише звездата от сериала „Приятели“ в автобиографията си. И разказва за детството си, когато майка му работи като помощник-пиар на канадския министър-председател Пиер Трюдо, а Матю Пери е 10-годишен и се държи лошо, пуши, получава ниски оценки и дори бие сина му – младия Джъстин Трюдо, сегашен премиер на Канада.

На 15 години заминава за Холивуд, за да намери баща си, който го е изоставил като шестмесечно бебе, преследвайки мечтата си да стане актьор. Последва родителя си и в алкохолизма, като пие шест водки с тоник всяка вечер. Минава през импотентност за кратко в тийнейджърска възраст, докато излиза с полусестрата на Кари Фишър. Влюбва се в Дженифър Анистън по време на снимките на „Приятели“, но удря на камък.

Докато снимат кадрите от сватбата на Моника и Чандлър в сериала, живее в център за лечение на зависимости в Малибу. Преживява двуседмична кома, след като дебелото му черво експлодира поради злоупотреба с опиати.

„И все пак – отбелязва Пери – днес, на 53 години, пишейки от дома ми, в който живея под наем, гледам към Тихия океан, пред мен има чаша диетична кока-кола, в джоба ми – пакет Marlboro, и в този момент от живота ми днес съм благодарен, защото трябва да съм мъртъв, но някак си не съм.“

За съжаление, година по-късно, той ни напусна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР