Така повелява виното

27 October 2023

Кралят на истината изисква да бъде придружаван подобаващо и гурманите го знаят. Комбинациите от провансалско гран крю розе и рийт от омар или бургундско пино ноар и сирене бри например пишат истории, от които си заслужава да си част. А да осигуриш това, което най-добре ще акомпанира класата на виното, вече е въпрос на един клик.

Преди време приятели от Прато – изтънчени бохеми с рафиниран вкус, дойдоха на гости с бутилка розе и кантучини и бяха категорични, че точно това розе от тази изба се пие точно с тези кантучини от тази стара сладкарска работилница, като бисквитката се топва за точно определен брой секунди два пъти в чашата с розе.

Италианският сладък живот също има своите правила. Когато избираме с какво да комбинираме виното, винаги ще остава въпросът докъде са строгите предписания, създавани с години на гастрономическо усъвършенстване, глезене на сетивата и прецизиране на гурме етикета, и докъде са импровизациите и развихреното въображение.

Seewines – сайтът с изключителната селекция от български и вносни вина, подкрепя и двата подхода и става любима онлайн дестинация на гурманите, които вече ще могат да избират от близо 200 изискани кулинарни изкушения.
Как ви се струва възможността да комбинирате рядко шампанско с патешка терина? Или изящното Греко ди Туфо от Кампания с маслени бисквити с карамел и солено масло?

За провансалско Гран Крю розе и рийт от омар или бургундско пино ноар и сирене бри вече стана дума. В новата секция Гурме на Seewines има още много неустоими предложения. Те са селектирани така, както и вината – от популярни и не толкова популярни дестинации, но винаги специални и винаги с отлични качества.    

С други думи, ако ще е паста или сос за паста, нека е Filotea. Ако ще е чорисо иберико, нека е Bellota.

Дали поводът е романтична вечер, среща със специални гости или скъпи приятели, вие като домакини вече имате своето сигурно място, от което да изберете най-доброто и най-добре отговарящото на концепцията ви – нежни крекери и гризини, дипове и сосове, редки сирена, трюфели и премиум шоколади. И разбира се, това, което най-добре ще акомпанира класата на виното, за която Seewines винаги се грижат.  

Защото да създадеш празник за сетивата е безценна част от добрия живот.  

Научете повече на: www.seewines.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР