Secondhand September – защо не?

Remix ни вдъхновява да се присъединим към световното движение в подкрепа на устойчивата мода

eva.bg 25 September 2023

Снимка: Remix

Замисляли ли сте се какъв е природният отпечатък на нашите модни избори?

Неслучайно текстилният отпадък е наречен новата пластмаса. Модната индустрия заема второ място като най-голям замърсител на планетата след нефтената. За справка, средностатистическият европеец използва 26 кг и изхвърля 11 кг текстилни изделия всяка година.

Оказва се, че въглеродният отпечатък не е свързан само с производството, а и с начина, по който пазаруваме. Пазаруването онлайн произвежда 79% по-малко вредни емисии от пазаруването в магазин (заради автомобила, с който най-често отиваме до мола). Но и при онлайн пазаруването има за какво да внимаваме. Избирайки стандартна доставка, спестяваме 50% въглеродни емисии.

Ако се чудите вие лично къде сте във всички тези статистики, проверете с модния калкулатор на Remix. Резултатът може тотално да преобърне представите ви. Ще научите обаче и много полезна информация, а добрата новина е, че все повече хора се замислят за последиците от своите решения и навици и правят съзнателни устойчиви избори, подкрепяйки кръговата мода и secondhand опциите.

Платформата Remix, както знаем, е чудесен пример в тази посока, защото когато купуваме secondhand, ние на първо място намаляваме нуждата от ресурси за производство на нови артикули и удължаваме живота на дрехите.

Secondhand September е световно движение в подкрепа на устойчивата мода. Remix ни вдъхновява да се присъединим, като през целия месец септември купуваме само дрехи втора употреба. Няма да повярвате колко скрити съкровища можете да откриете на сайта, предизвиквайки модния инфлуенсър в себе си! Самата Сара Джесика Паркър купува secondhand!

Селекцията от модни находки на Remix ежедневно се актуализира с над 20 000 артикула от хиляди брандове в бюджетна, mid-range и lux категории. За да не се изгубите в този моден океан и по-лесно да намерите точно това, което търсите, можете да използвате удобните филтри. Oтстъпките, които са ежедневни, достигат до 80%.

Да не забравяме и това, че сега е перфектното време да се освободим от дрехите в гардероба си, които най-вероятно няма да носим повече. Освен че ще направим място за други, ще им дадем възможност да имат още по-дълъг живот и да зарадват някого. Не сме единствените, които понякога носим нещо само по веднъж, нали? Защо то да стои на закачалката с месеци, дори години, а накрая да отиде на боклука, като може да бъде ползвано от някой друг? Услугата Clean Out на Remix е точно в десетката.

Рокля, обувки, панталон, риза и сако за офиса или нещо по-спортно за свободното време... От какво имате нужда в момента? Разровете се в Remix, за да издигнете стила си на ново равнище. Защото secondhand модата не е компромис, а смело модно решение, което ще ви накара да се гордеете. Споделете вашите модни находки и преживявания, като използвате хаштага #SecondhandSeptember, и вдъхновете приятелите си да направят също като вас устойчив избор.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР