Как да се погрижим за здравето и красотата на очите?

13 September 2023

Храна за очите

Изборът на съставки в дневното ни меню е важен не само за красивата външност, но и за здравословно състояние на организма. За да се радваме на добро зрение, специалистите съветват да заложим на хранителни продукти, които съдържта омега-3 мастни киселини, лутеин, цинк и витамини С и Е, които помагат за предотвратяване на проблеми като макулна дегенерация (загуба на централно зрение и катаракта, свързани с възрастта.

Кои продукти съдържат тези полезни вещества?

  • Зеленолистни зеленчуци като спанак, къдраво зеле и зеле.
  • Сьомга, риба тон и други мазни риби.
  • Яйца, ядки, боб и други немесни източници на протеини.
  • Портокали и други цитрусови плодове или сокове.
  • Стриди и свинско месо.

Носете слънчеви очила през цялата година

Слънчевите очила са задължителен аксесоар през всички сезони, тъй като предпазват очите ултравиолетовите (UV) UVA и UVB лъчи на слънцето.

UVA лъчите имат неблагоприятно действие върху ретината, като това влияние се проявява след време. UVB лъчите са свързани с някои очни заболявания и често предизвикват изгаряния на роговицата (част от външната обвивка на окото). Поляризирните очила са подходящи, ако често шофирате, тъй като намаляват отблясъците на светлината.

Изберете моден чифт висококачествени очила, които да отиват на лицето и персоналния ви стил.

Погрижете се за околоочния контур

Кожата около очите е изключително деликатна и с възрастта се появяват бръчици, които издават годините ни. Грижата за тази зона на лицето е добре да стартира по-рано, още преди тяхната поява. На пазара се предлагат редица продукти под формата на кремове, серуми, пачове и други, които подхранват фината кожа и спомагат за регенерирането на клетките. Изберете качествен, хопоалергенен продукт, подходящ за вашите индивидуални нужни и го използвайте всеки ден с внимание да не попада в очите.

Защитете очите си от синята светлина

Всички прекарваме дълго време пред цифровите екрани на лаптопи и телефони, които излагат очите ни на вредното влияние на синята светлина. Това води до неприятно усещане за напрежение в очите, сухота, замъглено зрение, главоболие, както и сериозни проблеми на очите. Препоръчително е използването на специални очила за компютър със стъкла с т.нар. blue light покритие, които осигуряват комфорт на очите в офиса през целия ден. Осигурете почивка на очите си на всеки 20 минути, като фокусирате погледът си напред, извън екрана.

До края на септември можете да се възползвате от безплатно измерване на зрението на деца и възрастни във вериги оптики Grand Optics, Joy Optics и OptissimO. Под мотото Back to Work & School оптиките в цялата страна предлагат специални промо пакети както за очила за компютър със защита от синята светлина или с антирелексно покритие, така и за прогресивни и детски очила. Специалното предложение за слънчеви очила ви дава възможност да изберете 2 броя от тренди моделите и да ги вземете на цената на 1.

Погрижете се за очите си, за да се радвате на ясно зрение, свеж поглед и млада визия.

1 КОМЕНТАР
1
Иван Стоянов
22 April 2024, 17:56

Продажба на маркови слънчеви очила

Маркови слънчеви очила https://ochila.net/, специализиран в продажбата на слънчеви очила, който предлага богат избор от модели за мъже, жени и деца. Платформата осигурява лесен достъп до разнообразие от стилове и марки, включително някои от най-популярните на пазара. Клиентите могат бързо и удобно да навигират между продуктите, използвайки филтри за цена, стил и марка. Ochila.net редовно предлага промоции и отстъпки, които правят покупките още по-привлекателни. Магазинът се ангажира с предоставяне на качествено обслужване, включително надеждна доставка и опция за връщане на продукти.

ТВОЯТ КОМЕНТАР