Врати със стил

Изборът на интериорна врата е изключително важен за цялостната визия на пространството

eva.bg 25 August 2023

Ако трябва да избираме интериорна врата разполагаме с много голямо разнообразие от предложения, което за съжаление не прави избора ни лесен.

Еднокрилни, двукрилни, плъзгащи се, чупещи се, тип акордеон, люлеещи се… са само вратите, разделени по начина на отваряне. Материал, цвят, стил са други критерии, с които трябва също да се съобразим. Задачата със сигурност не е елементарна и се нуждаем от добър специалист, който да ни помогне с избора.

Фирма Еуро Дорс ЕООД е основана през 2007 г. от инж. Николай Георгиев, като още в началото на съществуването си създава еталон за обслужване. „Ние поставяме клиента на първо място, поради което, като първокласен доставчик вярваме, че изключително обслужване е нещо естествено“, споделя инж. Георгиев.

Екипната компания със силни традиции е производител на голямо разнообразие от врати и е идеален партньор на всички строителни проекти. Архитекти, проектанти и главни изпълнители имат достъп от сайта на фирмата към пълната гама на продукти с техните модели, размери, специфика, материали…

Благодарение на собствени изследвания и разработки, Еуро Дорс са в състояние да намерят перфектно решение за всяко пространство. Фирмата определя стандарти по отношение на обслужване и поддръжка във всяка фаза и на всички нива на сътрудничество с клиентите.

 Г-н Георгиев, в портфолиото ви разполагате с изключително голям избор от врати. Какъв е произходът им?

По голяма част от моделите ни идват от Германия, Италия, Холандия, Испания и Полша.

От какъв материал и вид са най-разпространените модели интериорни врати?

Най-разпространените са вратите от масивна дървесина или MDF и HDF, но разполагаме също така с метални и с комбинация от материали,  както и със скрити, фалцови, безфалцови,  мултифункционални, изработени по индивидуален проект…

Какъв е най-важния критерии при избор на интериорна врата?

Критериите са три - материал, цвят и дизайн.

Къде се намира добрия баланс между цена и качество при избора ни?

По-достъпни, но също толкова качествени са вратите с изкуствени покрития, тип фолио, което имитира дърво или друг материал, както и тези които не са от масивна дървесина, а с перфорирано ПДЧ или хартия. Но трябва да се има предвид, че те може да са с малко по-ниски шумо и топлоизолационни качества.

Вие предлагате и входни врати. Какви са най-новите тенденции при тях?

В момента се търсят високи интериорни врати, които определено са оригинални и придават по-интересна визия на входното пространство. Най-често поръчвани са вратите над 2,40 м до 3 м.

Кои са реализираните проекти, с които се гордеете най-много в практиката ви досега?

Кулите на Кат Софарма и Литекс Тауер, Хотел Милениум, Офис сград ОББ на бул.Витоша, жилишна сграда Милениум, Ринг МОЛ, Тех Парк, Стела Бояна комплекс, сграда Диамант на Артекс Инженеринг, хотел Hyatt и много други.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР