на гости на махарани

Подрънквайки със звънчета, тя виртуозно разказва с езика на танца за вечната любов между индийския владетел Шах Джахан и фаворитката му Мумтаз Махал...

Свобoда Сидерова 29 April 2009

Подрънквайки със звънчета, тя виртуозно разказва с езика на танца за вечната любов между индийския владетел Шах Джахан и фаворитката му Мумтаз Махал...

Сигурно в свободното си време дизайнерите се прехласват по стари филми като „Зита и Гита“, „Слонът моят приятел“ или „Сандокан” и с умиление въздишат за тържествените шествия със слонове, огромните рубини на пръстите на махараджите, ароматните подправки в изгарящото къри, сладострастните нощи, но най-вече за здравословните „упражнения“ в стил Кама Сутра. Иначе няма как да си обясним реверанса към индийското сари в колекциите на Hermes, Wunderkind, Etro, Blumarine, Karl Lagerfeld, Missoni и круизната на Dior. Дори и да нямате намерение да покорявате Боливуд, съвременните Радж Капуровци ще оценят драпирания ви костюм на махарани в оранжево, тюркоазено, лилаво или розово, което, както е известно, е тамошното черно. Или ако сте по-консервативни - приличащите на сикхски тюрбани, които идеално се връзват с белоснежно колониално сако тип мъжка кройка с яка-столче и тесни панталони, както и с джодпурите (индийски бричове), пъхнати във високи жокейски ботуши от крокодилска кожа.

Източните мотиви ясно личат и в яркия макияж – черна очна линия и силно бронзирана кожа в стила на звездите на индийското кино. Цветната палитра при сенките пък като че ли е заимствана от пустинята Раджастхан – предпочитаните оттенъци са злато, охра, шафран, керемидено, кафяво. Не случайно Индия е люлката на маникюра и педикюра. Само ще припомним, че още преди 5 хиляди години момичетата преди сватбата рисували с къна върху ръцете и краката сложни плетеници. „Розов слон”, „Ключове към моята карма”, „Рано или късно... мусон”, „Луна над Мумбай”, „Кралски рубин Раджа-ратна”, „Йога в синьо”... След подобни имена на лаковете от Индийската колекция на O.P.I няма как да не изпаднете в нирвана.

Пръски фуксия, розова мъгла, експлозия от жълто! Цветните пудри се смесват във въздуха, образувайки дъга. Жалко, че многоцветният празник Холи, бележещ началото на пролетта, e само в Индия и само през март. Ако искате да внесете малко щастие в живота си, не пропускайте мускусно-флоралния KenzoAmour Indian Holi. Самата му опаковка е празник. Да не говорим, че полъхът на оризова пара, роза и тамян, за секунди ви издига в облаците.


хидратираща бронзираща пудра Terracotta Moisturizing Bronzing Powder на Guerlain

аромат KenzoAmour Indian Holi

бронзираща пудра Poudres De Soleil на Bourjois 

автобронзант „магически капки” Magic Drops на Collistar

суха очна линия Terracotta Khol на Guerlain

сенки Couleur на Dior

глос Dior Addict Ultra Gloss Reflect

лак Nail Lacquer на O.P.I

балсам за устни Shine-On Lip Balm на Lancaster

течно червило Aqualumire Gloss на Chanel

 


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР