Бюти блиц със Стефан А. Щерев

Артист, отличен с награда „ИКАР 2023“ за съвременен танц и пърформанс за представлението „Нонумент-2“, един от създателите на „Антистатик“ – фестивал за съвременен танц и пърформанс, телевизионен водещ.

Люба Вангелова 30 July 2023

Снимка: dustin dewind

В рубриката Бюти блиц даваме думата на известни личности, за да споделят гледната си точка към младостта и красотата, както и каква е личната им дисциплина в грижата за тях.

Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш, и защо?

Ползвам продукти за лице и коса, за всичко друго има сън. Крем за лице – научих се да се грижа за себе си и да избирам подходящата козметика: търся лифтинг и реконструиращ ефект. Серум за лице – прави кожата гладка и да изглежда добре, необходим е за по-трайни резултати в антиейджинга. Масло за коса – докато все още я има, я глезя с масла, които намирам в Близкия изток, Индия, Персийския залив. С тяхна помощ косата е винаги сияйна, здрава и поддържана.

Кой е екоелементът в бюти навиците ти?

Нямам кой знае какви навици, но инвестирам и в био и органична козметика, произведена с етични и устойчиви методи, за да подкрепям производителите, които се грижат за околната среда и отговорното използване на ресурсите на планетата.

Какво означава да си млад?

Ако за някои младостта е единица мярка за определяне дължината на роклята или дупката в колана, за мен е възможността да изглеждаш без притеснение добре, да отстояваш миналото време зад гърба си не с броя на издуханите свещи на тортата, а с броя рафтове в библиотеката си. Младият човек няма възраст, той има време.

Коя своя черта харесваш най-много? И коя би променил?

Визуалните черти са видимата част на битието, те са като радиовълните – имат връх, своя крива, сила. В себе си харесвам липсата на интерес към чертите, за сметка на интерес към другите форми на симпатичност – миглите, бенките в клепачите, ушите, сякаш за мен направени.

Най-добрият спорт/активност за тонус?

Не вярвам в спорта за здраве. Тази мантра е погрешна. Спортът е за подготвени хора. Но съм за активното движение, раздвижване, ако щете. Километър ходене в парка, колелото за половин час, трите пъти седмично в басейна ще ни удължат радостта и живота повече, отколкото часовете във фитнеса.

Отваря ли врати визията?

Отваря се всекиму, който потропа. Визията е само елемент от общуването, но методично сме го превърнали в Елемента. И тук грешим, според мен. Визията ни е ключ, но не за всяка врата.



СПЕЦИАЛНИЯ ВЪПРОС: Ти не си от хората, които агресивно и методично рекламират всичко, с което се занимават. Толкова години като част от съвременното българско изкуство на какво те научиха?

Научиха ме, че чиновничеството може да откаже всеки артист да мисли креативно. Креативността е именно това – свободният импулс за изразяване, без блокажа на формуляра. Изкуството е онази материя от нематерията, която въвежда в черната дупка без опасност от изчезване. Всички форми са възможни, но не всички възможности са форми.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР