Когато любовта идва изневиделица: Салма Хайек и Франсоа-Анри Пино

Салма Хайек се омъжва за милиардера Франсоа-Анри Пино през 2009 г. И всичко започва с един нестандартен разговор

eva.bg 26 July 2023

Снимка: getty images/guliver

„Казвах си, че любовта може да не се случи и трябва да се примиря с това. Тогава се появи някой, когото никога не бих си представила, не бих си и помислила, че искам. Той беше напълно извън моята кутия. Въпреки че не търсех, присъствах и бях отворена. Аз съм най-щастливият човек, когото познавам.“

Салма Хайек се омъжва за милиардера Франсоа-Анри Пино през 2009 г. И всичко започва с един донякъде нестандартен разговор.

„Беше толкова глупаво. Започнахме да говорим за футбол. И двамата сме луди по футбола“, спомня си Хайек. „И тогава започнахме да говорим за наука. Обичаме космоса и физиката, а той беше толкова умен, чаровен и забавен. Никой не беше говорил с мен за тези неща. Обикновено това не е типичният разговор. Осъзнах, че този човек, който изглежда толкова различен, е перфектният ми партньор.“

Франсоа-Анри Пино е главен изпълнителен директор и председател на Kering. Тази компания притежава марки като Gucci, Bottega Veneta, Alexander McQueen и Balenciaga.

„Когато се омъжих за него, всички казаха: „О, това е уреден брак. Тя се омъжи за него заради парите“. А аз казвам: „Мислете каквото искате. Петнадесет години заедно. И сме силни в любовта и дори не се обиждам.“

Пино наследява поста главен изпълнителен директор от баща си, който основава Kering през 1963 г. Първоначално Kering е малка компания за търговия с дървен материал.

Пино е и председател на фондация Kering, която се бори срещу насилието над жени.

Хайек и Пино се срещат за първи път през пролетта на 2006 г. Актрисата е поканена на гала вечеря във Венеция в дворец, който е собственост на семейството на Пино. Когато двамата се запознават, между тях има моментално привличане. Но все пак Салма, тогава на 39 години, има и своите колебания.

В свое интервю актрисата споделя, че в началото си е помислила, че Пино не е подходящ за нея, защото го е поставила в стереотипа „богаташ“. Но той много бързо успява да я опровергае и да я спечели.

Хайек разказва как връзката й с Франсоа-Анри Пино изненадва някои от нейните приятели.

„Нямах нищо общо с модата. Бях заобиколена от хора, които разбират и ценят модата, и те ми се подиграваха, защото не ми пукаше. И когато започнах да излизам с Франсоа, казаха: „Как от всички хора успя да намериш точно този човек?“

Само година по-късно двамата обявяват годежа си, както и новината, че очакват дете. Салма Хайек ражда дъщеря си Валентина Палома през септември 2007 г., на 40-годишна възраст.

През 2008 г. избухва скандал. Моделът Линда Еванджелиста разкрива, че Пино е баща на тригодишния й син Августин Джеймс Еванджелиста. Салма Хаейк и Пино отменят годежа си. Междувременно става ясно, че Пино е станал баща на детето по време, когато не е имал връзка с Хайек. Пино има други две големи деца от предишен брак.

Година след скандала годежът на Салма Хайек и Франсоа-Анри Пино е подновен. Двойката сключва брак на Свети Валентин през 2009 г. в Париж. Звездата от „Фрида“, „Десперадо“ и „Професия: Стриптийзьор 3“ не е имала представа, че ще се омъжи до деня на сватбата си. Семейството й буквално е трябвало да я завлече там.

„Беше като интервенция. Не мисля, че някога съм разказвала тази история. Просто ме заведоха в съда. Родителите ми, брат ми, всички срещу мен. Имах фобия от брака.“

Когато всичко минало, тя осъзнала, че не се чувства по-различно. Само било някак по-вълнуващо. А Пино я попитал „Добре, може ли да направим парти сега?“.

Всъщност Салма Хайек и Франсоа-Анри Пино имат не една, а две сватби – в Париж и два месеца по-късно, на 25 април, във Венеция. Все пак Венеция е мястото, където се запознават.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by WEDDING STYLE (@weddingstylemagazine)

„Няма нищо по-секси от това да се чувстваш подкрепен, да усещаш, че човекът, с когото си, иска да процъфтяваш, иска да бъдеш по-добър всеки следващ ден и иска да расте с теб.“

Сред гостите на втората сватба са много холивудски знаменитости и колеги на Хайек, сред които Пенелопе Крус, Антонио Бандерас, Чарлийз Терон и др.

През август 2018 г. Салма Хайек и Франсоа-Анри Пино подновиха обетите си на Бора Бора.

„Домът е там, където е съпругът ми. Той е моят дом. Всичко извън семейното ядро е приключение, което живеете заедно.“

Въпреки трудните моменти Хайек казва за съпруга си: „Намерих мъж, по-добър от всеки мъж, когото някога бих могла да си представя, че съществува. Всъщност той ме намери. Аз дори не търсех.“

Хайек нарича Пино „магия“ и „сродна душа“, а себе си – „най-щастливия човек“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР