TESY празнува 30-годишен юбилей

09 June 2023

Снимка: пресофис на марката

Тази година българската компания TESY, която е сред най-големите производители на интелигентни решения за отопление и топла вода в Европа, празнува 30 годишен юбилей и отбеляза повода с новината, че започва да строи завод за термодинамични бойлери в Шумен.

Инвестицията в петата производствена база в портфолиото на компанията е в размер на над 50 млн. лева. Новината съобщи основателят и управител на TESY, Жечко Кюркчиев, на събитие с водещи български медии и ключови бизнес партньори на компанията.

Новият завод ще бъде пуснат в експлоатация до края на 2024 г. и ще отговаря на съвременните стандарти за производителност, безопасност и енергийна ефективност.

При официалното отбелязване на 30-та годишнина, г-н Кюркчиев заяви: „TESY не спира да търси нови възможности за разширяване на бизнеса и извън страната. Търговският екип на компанията се разраства с нови хора от Европа, Африка и Азия, което допринася за навлизане на нови пазари и добавяне на нови клиенти.”

Продуктовото портфолио на компанията се продава успешно в над 60 държави, на 4 континента, като последният търговски обект, в който влезе гамата на TESY е в Доха, Катар. Годишният оборот на компанията за 2022 г. е над 210 млн. лева. Всяка година приходите от продажби растат с двуцифрено число като целта за 2023 г. е 300 млн. лева.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР