Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес: Щастлива съпруга, щастлив живот

„Знаех две седмици след срещата с Деб, че ще бъдем заедно до края на живота си.“

eva.bg 02 June 2023

Снимка: getty images/guliver

Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес отпразнуваха тази година 27 години от сватбата си и с това се нареждат сред холивудските двойки с най-дълги връзки.

Още в началото ще кажем, че през годините неведнъж медиите са тиражирали слухове за сексуалната ориентация на актьора. Според различни източници Хю Джакман е гей. На тези слухове съпругата му отговаря така: „Ако беше гей, щеше да е гей. Нямаше да се крие в килера и щеше да се среща с Брад Пит. Не че Брад е гей, но знаете какво искам да кажа! Това са глупости, а когато хората увековечат глупостите, е скучно“.

На 1 май тази година ги видяхме заедно на Met Gala.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman)

Звездата от „Най-великият шоумен“ среща бъдещата си съпруга на снимачната площадка на австралийския телевизионен сериал Correlli и веднага разбира, че... това е жената.

„Знаех много рано, знаех още преди Деб да разбере. Дори когато тя се опита да скъса с мен, знаех“, спомня си той по-късно.

Ролята в Correlli е първата роля на Джакман след завършването на театралното училище, а Фърнес, която е с 13 години по-възрастна от него, е вече голяма звезда по това време.

„Деб, тя беше голяма звезда. Качиха ме и Деб беше на предната седалка на колата. Никога няма да го забравя. Тя свали колана си, обърна се, махна слънчевите си очила, подаде ми ръка и каза: „Здравей, аз съм Дебора-Лий Фърнес, приятно ми е да се запознаем“. Спомням си, че си помислих: „Харесвам това момиче.“

След няколко седмици той признава чувствата си на Фърнес.

„Деб и аз вече бяхме най-добри приятели и разбрах, че съм влюбен в моята колежка. Това е нещо, което не правите. Непрофесионално и неудобно е.“

Джакман в крайна сметка признава чувствата си на вечеря и Фърнес отвръща по същия начин. Четири месеца по-късно той ѝ предлага да се омъжи за него.

„Знаех две седмици след срещата с Деб, че ще бъдем заедно до края на живота си.“

Сватбата е на 11 април 1996 г. в Австралия. Семейството има две деца – Оскар и Ава, които са осиновени.

Хю Джакман обича да говори в свои интервюта за съпругата си. По време на едно от гостуванията си в шоуто на Елън Дедженеръс той споделя:

„Тя е най-великото нещо, което някога ми се е случвало. Наистина съм благодарен, че я срещнах, преди да се е случило каквото и да било... Всичко, което се е случило в моята кариера и на екрана, извън екрана, винаги сме го правили заедно.“

Двамата не крият, че Дебора всеки път помага на съпруга си да учи репликите си за филмите, в които участва.

Малко преди да отпразнуват 20-ата годишнина от сватбата си, пред австралийските медии Хю Джакман с усмивка споделя мотото, което според него стои зад успешния брак: „Щастлива съпруга, щастлив живот“.

Когато ги питат каква наистина е тайната на успешния им и дълъг брак, двамата казват, че медитират заедно. Имат си нещо като ритуал в неделя сутрин, време само за тях. Въпреки натоварените си графици винаги през годините са успявали да намерят време един за друг. Едно от любимите им неща е да танцуват.

На наградите „Тони“ през 2012 г. Фърнес се появява изненадващо на сцената, за да връчи на съпруга си специалната награда за работата му на Бродуей. Преди това двамата са разделени в продължение на четири месеца заради ангажименти на Джакман, свързани със снимки. Хю е много развълнуван и специално благодари на Дебора, която всъщност мрази да говори пред публика.

През 2013 г. Хю Джакман е номиниран за „Оскар“ за ролята си в „Клетниците“. На церемонията го придружава, разбира се, Дебора-Лий Фърнес.

Актьорът е споделял и още една от тайните зад здравия си брак, а именно интимността.

„Без съмнение интимността е най-важното нещо. Хората говорят за интимност и приемат, че това означава какво се случва в спалнята. Разбира се, че е така, но всъщност интимността е да можеш да споделяш всичко заедно – добро, лошо, страхове, успехи. Деб и аз имахме това от самото начало. Винаги сме били изцяло себе си един с друг.“

Дебора-Лий Фърнес е според Джакман най-окриляващият и оптимистичен човек. За 27-ата годишнина от сватбата, тази година, Хю Джакман написа:

„Обичам те толкова много. Заедно създадохме красиво семейство. И живот. Твоят смях, твоят дух, щедрост, хумор, прямота, смелост и лоялност са невероятен дар за мен. Обичам те с цялото си сърце.“

Думи на любящ и благодарен съпруг. 

В галерията ни сме събрали моменти от живота и любовта на Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР