Горан Вишнич - eдин хърватски Хамлет в Холивуд

През септември във видеотеките е филмът " Цената на мълчанието" с участието на Горан Вишич.

по материали от интернет и книгите на автора 12 September 2007

Той е лице, което се помни, защото няма захаросаната глазура на мъжките секссимволи от Холивуд.

Но и защото излъчва такъв мъжествен сексапил, че дъхът ти спира. Особено когато дълбоко смукне от цигарата си и те погледне с леко разногледите си, тъмнозелени като планинска река очи. Най-известният хърватски актьор изигра д-р Лука Ковач в сериала "Спешно отделение"- оттам го познавате. В отсъствието на Джордж Клуни той внася ударна доза тестостерон в този доста лигав сериал. Мадона го нарича " най-сексапилният мъж, който в момента работи в киното".

Той изглежда по-възрастен за своите 29 години. Син на автобусен шофьор и продавачка в супермаркет, Горан израства по улиците на хърватския град Сибеник, на адриатическия бряг, край лазурносиньо море и чиста природа. Той е част от детската глутница, която като вихрушка обикаля уличките, рита топка или се къпе в морето. Баща му му подарява малка лодка и цялата момчешка банда я използва, за да изследва скалистите брегове.

Като тийейджър открива рокендрола и досега е луд по този стил. Любимият му певец е Дейвид Бауи.

Когато училището му се превръща във военна база, той бива бързо изстрелян в армията по време на войната в Босна. През 1994 г., на 21 години, Горан става част от Националния театър на Хърватска. Става звезда с ролята на Хамлет по време на ежегодния театрален фестивал в Дубровник.

Дебют в киното прави в разтърсващия филм "Добре дошъл в Сараево" през 1997 г. У нас зрителите го видяха в ролята на откачилия от дрога мъж на Никол Кидман в "Приложна магия", когото тя заедно със Сандра Бълок дружно убиват.

Горан е зает с работа, когато от пресслужбата на Мадона му е обаждат, за да го поканят в клипа The Power of Goodbye. Двамата говорят за музика и Горан й казва, че харесва Куин, Ролинг Стоунс, Бауи, Вивалди, хърватските балади. А Мадона му отвръща : ти си един музикален динозавър.

Играе във филми за хърватската телевизия, както и във филм с Хедър Греъм.

От шест години е женен за Ивана, хърватска скулпторка, дъщеря на най-известния хърватски режисьор, и "я изпуснал", както се изразява със съжаление, защото Ивана готвела прекрасно хърватска кухня, купувала му костюми - нещо от което въобще не разбира. Но макар че изглежда като мъж, който носи костюми Армани, кара модерна спортна кола и посещава плеубой клубове за богати, той е съвсем различен. Никога не е посещавал фитнес зала, защото се приема такъв, какъвто е, споделя компанията на своите стари приятели в старите им коли и не харесва Лос Анжелис. В Лондон се държи като дете - взема метрото и обикаля без насита улиците, влиза в театри и кина, в големи зали за електронни игри. Холивудските му колеги го намират за затворен и загадъчен. Но той е просто себе си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР