Феноменални снимки и уникален дизайн

Новият HUAWEI P60 Pro предлага естетика и най-добрата камера в смартфон от ново поколение

Люба Вангелова 17 May 2023

Снимка: пресофис на марката

В началото на май по време на грандиозно събитие в Мюнхен бе представен най-очакваният модел смартфон Huawei P60 Pro.

На събитието бяха представени и революционни иновации като ултратънкия и лек сгъваем телефон Mate X3, заедно с най-новите аудио и носими продукти, включително Huawei Watch Ultimate, Huawei Watch Buds и Huawei FreeBuds 5.

 

Имах късмета да присъствам на грандиозното лансиране и то в компанията на посветени в технологичния свят журналисти и блогъри, които бяха моя верен гид в тази иначе не толкова позната за мен информационна “територия”.

Тествах модела HUAWEI P60 Pro и най-важното, което узнах за него, е, че се отличава предимно с първокласен елегантен дизайн и иновативни фотографски технологии, събрани в един смартфон.

За серията HUAWEI P разбрах, че е нещо като нарицателно за фотографското съвършенство на марката. А чрез представения в Мюнхен смартфон последно поколение се демонстрира революционния пробив в оптичната система.

ФОТОГРАФИЯТА

Камерата на HUAWEI P60 Pro прави цифрови изображения на професионално ниво. Лично на мен веднага ми прави впечатление качеството на снимките при слаба светлина - иска ми се да гледам през камерата и тя да е моите очи в сумрака.

За да покрие всички бази на фотографията, телефонът разполага с ултраширокоъгълна камера, улавяща повече светлина - проектирана да изглежда и снима като камера в пейзаж. Eye of Light (така се нарича камерният масив)  включва основна камера в средата и телефото и широкоъгълна под и над нея (благодаря на колегите от “техничарските” медии за суфлирането). 13Mp предна камера има широкоъгълен режим, което я прави полезна за големи групови селфита.

Този модел може да направи едни от най-добрите възможни снимки с телефон.

Устройството е първото в индустрията, оборудвано с Ultra Lighting система от обективи (около мен посветените бяха доста впечатлени). Ultra Lightning е телефото камера с ултра светлочувствителност с множество групи обективи, която подобрява в пъти резултата от снимането.

Основният обектив поема повече светлина, за което разчита на хардуер и използва RYYB SuperSensing сензор. Всичко казано до тук мога да обобщя в следното - идеалните снимки се получават, без да се старая много. Има режим Super Macro за правене на снимки в супер близък план, който усъвършенства ултра фините текстури с яснота.

Автоматичният режим се справя отлично при различни видове задачи. Телефонът снима еднакво добре и на закрито, и на открито, и на светло, и на тъмно, наблизо и надалеч.

Алесандро Матуро, продуктов мениджър в HUAWEI, разясни подробно начините на снимане и различните режими на работа с камерата. Както посочи той, най-сниманият обект е Луната.

И именно снимките на Луната най-добре демонстрират технологичното надграждане в Huawei P60 Pro. За почти съвършени снимки на астрологичния обект служи функцията Super Moon. Освен това са огромни шансовете да снимаме в движение и да получим идеалната снимка от раз - за това помага група от плъзгащи се варио обективи за променливо фокусно разстояние.

ДИЗАЙНЪТ

Почти кралска е визията на HUAWEI P60 Pro. Цветът Rococo Pearl (белият) разширява своя лукс с нов и първи по рода си Pearl Texture Design, който използва минерализиран перлен прах. Няма нито един повтарящ се дизайн на задния панел в различните апарати.

Алтернативно, неговият черен вариант е с наситено и класическо перцево-пясъчно покритие, базирано на перо-пясъчно стъкло против пръстови отпечатъци, което се усеща меко и деликатно като перце, но блести като диамант. HUAWEI P60 Pro е първият мобилен телефон в света, чийто дисплей е сертифициран с TÜV Rheinland Color Accuracy Dual както за точност на цветовете, така и за прецизна цветна проекция.

 

Покритието на телефона с извит дисплей е собственото стъкло на HUAWEI Kunlun Glass, за което марката твърди, че е 10 пъти по-висока от устойчивостта на нормалното стъкло при падане. Стерео говорители, монтирани в горната и долната част на телефона увеличават качеството на звука.

HUAWEI P60 Pro изглежда и се усеща като телефон от висок клас, с извита форма, която е лесна за държане и използване. За това помага лекото му тегло (200 g) и тънката му конструкция (8,3 mm). Брандът добавя и придружаващ прозрачен калъф в кутията, ако искате допълнителна защита.

 

Екранът изглежда страхотно. Цветовете са смели и ярки, което го прави чудесен за гледане на видеоклипове. Животът на батерията е около ден и половина при интензивно използване на телефона. Ако правите тонове снимки и видеоклипове и яркостта ви е увеличена докрай, тогава батерията естествено ще се изтощи по-бързо.

И сега идва моментът на задоволяване на любопитството - въпросът с проблемите на Huawei с Google и някои приложения. Бях чувала за тях, но през целия период на ползването на телефона не ги усетих. Всичко, от което имах нужда, намирах в магазина AppGallery и го инсталирах бързо, преди да усетя и намек на проблем.

Що се отнася до зареждането - до 89% за 30 минути, така че дори петминутно зареждане трябва да ви осигури прилична употреба. Просто се уверете, че сте активирали “турбо режим", ако искате най-бързи скорости на зареждане.

HUAWEI P60 Pro завладява със зашеметяващ издръжлив дизайн, има отличен живот на батерията със страхотна технология за бързо зареждане и предлага вероятно най-добрите снимки, направени с телефон.

  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР