Лорийн, която за втори път спечели Евровизия

Парчето „Tattoo“ донесе втората победа на представителката на Швеция. За първи път тя спечели конкурса през 2012 г. с песента „Euphoria“.

eva.bg 14 May 2023

Финалът на тазгодишната Евровизия се проведе снощи в Ливърпул, а шведската изпълнителка Лорийн грабна короната с общо 583 т. като бе сочена за един от фаворитите още от самото начало. На второ място остана Финландия.

„Кралица Лорийн“, както веднага я нарекоха шведските медии, е родена като Лорийн Зейнеб Нора Талхау в Стокхолм през октомври 1983 г. от родители имигранти с марокански произход. Става популярна през 2004 г. с участието си в шведската версия на музикалното риалити шоу „Мюзик айдъл“, където става любимка на публиката.

През 2017 г. Лорийн обяви, че е бисексуална, макар че до този момент в медиите се съобщава само за връзките й с мъже, един от които е шведският изпълнител Даниел Линдстрьом, с когото бяха заедно две години.

Според регламента на „Евровизия“ през следващата година конкурсът ще се организира от страната победител, т.е. от Швеция. Красиво съвпадение е, че през 2014 г. се навършват 50 години, откакто най-великата шведска група АББА, спечели конкурса с песента си „Ватерло“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР