холивуд без грим

Най-красивите жени за 2007 г., според списание People, които не само не се притесняват да се покажат на публично място без макияж, но и изглеждат отлично.

Свобoда Сидерова 23 April 2009

Дрю Баримор не е от актрисите, които крият истинското си лице. „Чувствам се прекрасно след тежка работа – твърди актрисата, заела първо място в класацията на списанието. – Все едно съм заменила тялото си с нещо още по-гъвкаво и силно.” И още: „Смятам, че състоянието на сърцето може да се отрази на лицето много повече, отколкото всичко останало. Много от хората не разбират, че да си красива, е изкуство. Аз съм против перфекционизма и съм за натуралността.” Лесно й е на бив-шата наркоманка и алкохоличка. Кожата й е хубава и тя не пропуска да го демонстрира навсякъде. Все пак под сурдинка признава, че понякога с разрошена коса и с червени петна по лицето прилича на човек, прекарал сърдечен пристъп. „Все по-често ми се случва да се събудя сутрин с тъмни кръгове под очите – продължава изповедта си тя. – Но решавам проблема за 20 минути със специалните компреси на Talika. Пазя се от слънцето и ползвам висок фактор. Въобще прекалено силният загар е асексуален. Що се касае до макияжа, в последно време използвам очна линия и почти не слагам ярко червило. Моята задължителна бюти програма е почистване на кожата преди сън.”
 
Удобно без макияж се чувства и певицата Риана, която наскоро пя у нас. „Най-хубавото да ходиш без тонален крем и спирала е, че имаш повече свободно време – кълне се момичето с чадъра. - При това не те е грижа дали очната линия се е размазала, или носът ти лъщи неприятно. Достатъчно е просто да се измиеш с вода и ще се почувстваш комфортно”, категорична е 19-годишната дива.

„Звездите са уязвими в своя страх да бъдат фотографирани без макияж, когато очите им не са толкова изразителни или устните им изглеждат прекалено тънки. Но в свободното си време предпочитам да не отделям много време на макияжа - признава 25-годишната Джесика Биел („Тексаско клане”, „Илюзионист”). - Всичките ми приятели, когато се опитвах да се гримирам, ми казваха: „О, не! Изтрий това ужасно нещо от лицето си!”

Когато силният пол признава естествената красота, е особено приятно. В това се убеди „отчаяната съпруга” Ева Лонгория, която избра съпруга си точно по този критерий. „Постоянно ми правят или прическа, или макияж. Когато това се превръща в ежедневие, без козметика се чувстваш далеч по-свежа. Мъжът ми Тони Паркър твърди, че обича да ме гледа, когато се събуждам сутрин. Именно затова се омъжих за него”, споделя 32-годишното миньонче. Ева старателно следи за разкошната си грива. Ползва суперовлажняващия шампоан Phytojoba. Ето още една малка нейна тайна – редовно си прави бразилска депилация. Както повечето латиноамериканки, смята, че „долу” трябва да е идеално гладка. Това й придава увереност в собствената сексуалност.

Не само мъжкото мнение би повлияло на отказа от козметика. Не по-малко важна роля играе самодостатъчността на жената, което на практика доказа Джесика Симпсън, когато се разведе. „Повече не е нужно да се стремя да правя на някого впечатление. Дълго работих, за да бъда самата себе си, затова сега ми е комфортно в собствената кожа - разкрива тайната си 26-годишната певица и актриса. – Сега се контролирам далеч повече и смятам, че вътрешната ми увереност в себе си е далеч по-важна от външността.” Дори Джесика да има някакви тайни как поддържа тонизирана кожата си, ги премълчава. Блондинката има собствена линия козметика Dessert Beauty и твърди, че ползва изключително нея. От друга страна, защо да не ползва кремчета, чието качество може да контролира. Идеята й подхвърля екссъпругът й. „Всеки път, когато Ник ме целуваше, в устата му оставаше вкусът на моето червило или крем. И той ги намрази.”

В топ-десетката попада и Джесика Алба. „Майка ми е бяла, затова израснах с нагласата, че красивата жена трябва да е светлокожа и руса. Но не се оплаквам. Моите особености – пухкавите устни и съблазнителното тяло, с годините стават още по-привлекателни.” Без макияж изглежда също толкова очарователно, колкото и с него. Набляга единствено на хидратацията и не смята, че се нуждае от нещо по-сериозно.

За разлика от Алба, една от най-младите холивудски звезди Скарлет Йохансон признава, че постоянният натиск от страна на папараците я принуждава да използва анти-ейдж средства, и то на 22 години. В макияжа набляга предимно на червено червило, което я спасява във всякакви ситуации. Нейният номер в живота: „Занимавам се с маникюра по 3 пъти на ден, защото никой не може да го прави правилно като мен.”

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР