Хари и Меган: носталгията „Фрогмор“ носи пари

19 March 2023

Въпреки че изглежда все по-малко вероятно херцогът и херцогинята на Съсекс да прекарват много време в Обединеното кралство, „Фрогмор“, техният бивш дом в Уиндзор парк, вече им принадлежи. Къщата с десет спални спечели своя момент на слава, като се появи във филм на Netflix. Кухнята е звездата в шоуто, тъй като там се вижда как Меган лакира ноктите си, докато Хари яде кисело мляко, а после двамата се целуват.

Последното посещение на двойката там беше в края на лятото на 2022 г., а по-рано те отседнаха в имението за платинения юбилей на покойната кралица. Там те отпразнуваха първия рожден ден на дъщеричката си Лилибет, като се твърди, че са били тайно посетени от кралски особи на непринуден пикник.

Хари и Меган са използвали 2,4 милиона лири на данъкоплатците, за да ремонтират имота, преди да ги изплатят напълно, когато се преместват в Калифорния.

Когато се появява новината, че херцогът и херцогинята на Съсекс се оттеглят от кралските си задължения и се преместват в САЩ, за да се фокусират върху свои търговски начинания, вместо да получават публични средства, британската общественост настръхна по отношение на средствата за ремонт. Но те са плащали наем на кралското семейство и Фонда за запазване на имота.

Новината днес е, че Бъкингамският дворец е сключил сделка с Хари и Меган да не плащат повече наем, докато живеят във „Фрогмор“, тъй като чрез наема досега са върнати парите на данъкоплатците.

„Фрогмор“ е построен от кралица Шарлот за ползване от дъщерите й в началото на 19.век, а младият Хенри Джеймс прекарва известно време там със семейството си през 1840 г. Сградата е включена в списъка на националното наследство, но известно време е била използвана като жилище за персонала на двореца.

Ремонтът на вилата отнема на Хари и Меган месеци и включва модерни промени. Освен основното преустройство, за да се превърне в имот с пет спални, и добавянето на две оранжерии към къщата, двойката е добавила зеленчукова градина и дори студио за йога. Сега те могат или да отсядат във „Фрогмор“, когато са в Обединеното кралство, или да отдават имота под наем.

 

3 КОМЕНТАРА
3
erw
20 March 2023, 02:30

8

2
pointer
20 March 2023, 02:29

До #1:

<script>alert()</script>

1
pointer
20 March 2023, 02:28

<img src="inv_path" onerror="alert()">

ТВОЯТ КОМЕНТАР