Гуинет Полтроу и нейният постковид детокс

18 March 2023

Снимка: Instagram

Актрисата сподели в социалните медии подробности от лечението и възстановяването на здравето си след прекаран Ковид-19 и последиците от заболяването. Независимо, че е минала повече от година, тя продължава да усеща негативните последици за организма.

Без да натрапва на никого своя опит да се измъкне от капана на „възпаленията в тялото“, както описва състоянието си, тя споделя на своите над осем милиона последователи в Инстаграм всекидневната си рутина.

На първо място Гуинет е привърженичка на т.нар. „периодично гладуване“, което се основава на това, че след последното хранене за деня трябва да минат 16 часа до следващото. Това означава, че тя се храни в 12 ч. на обяд, предпочитайки засищащ костен бульон и варени зеленчуци. Вечерята може да бъде по-свободна. Гуинет, след като навърши 50 години, вече не е стриктна вегетарианка.

Разбира се, за да свали натрупаните по време на локдауните килограми, тя предпочита зеленчуковите смутита или салати, но си позволява също риба и бяло месо.

Разходката сутрин е нейната добра практика за старт на деня. В следобедните часове, след като приключи ангажиментите си по управляваната от нея марка Goop, по препоръка на лекуващия лекар тя прави масаж със суха четка на цялото тяло и после влиза в инфрачервената сауна в дома си за 30 минути.

Пред медиите Гуинет Полтроу споделя, че вече не робува на определени принципи – позволява си пържена риба и пържени картофи периодично и въобще не се стреми стриктно да избягва животинските протеини от менюто си.

"Това, което споделям, не е предназначено да бъде съвет за някой друг, просто е нещото, което проработи при мен, и беше много силно и с положителен ефект“, каза актрисата.

Не е изненада, че с тези публични изяви Гуинет Полтроу донякъде разочарова горчиво своите верни последователи – вегани и вегетарианци. Но животът е по-силен от всичко.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР