Шакира казва „Сбогом“ на Барселона. Ще живее в Маями

Латино дивата ще живее заедно с двете си деца в имението си в Маями. Пике ще може да ги вижда, когато пожелае, но при едно условие.

eva.bg 10 March 2023

Снимка: getty images/guliver

За първата си музикална изява на живо в Ню Йорк Шакира избра шоуто на Джими Фалън. Тя ще остане да живее за постоянно в Щатите заедно с двете си деца. Сключила е споразумение с Жерар Пике, според което той ще може да вижда синовете си Саша и Милан, колкото често пожелае.

Пътните разходи от Испания до Щатите и обратно ще се поделят поравно между страните. Има само едно условие – Пике да е без новата си любима. Преди няколко дни в медиите излезе новината, че Пике и Клара планират сватба.

Като приказка с неочакван край може да определим страстната връзка между Шакира и Пике. И понеже новините около двамата едва ли ще спрат скоро, въпреки че са разделени, сигурно краят на тази приказка предстои да се дописва. Междувременно ревизираме отношенията им в кратка времева справка до този момент:

През лятото на 2010 г. Шакира се запознава с испанския футболист Жерар Пике на снимачната площадка на видеото към песента си „Waka Waka (This Time for Africa)“. Парчето беше официалният химн на Световното първенство по футбол.

През март 2011 г. Шакира и Пике обявяват със снимка в социалните медии, че са официално заедно. През май 2011 г. Пике излиза на сцената при Шакира по време на един от нейните концерти в Испания.

Правят своя дебют на червения килим като двойка през януари 2012 г. Събитието е гала на Fifa Ballon d'Or в Швейцария.

През януари 2013 г. двойката приветства първото си дете – Милан. В свои интервюта Шакира определя Пике като много грижовен и отдаден баща.

През 2014 г. Шакира казва, че тя и Пике не са женени, защото тя не смята, че това е „необходима стъпка в живота на двойката“.

„Имаме съюз, любов един към друг и бебе. Мисля, че тези аспекти на връзката ни вече са установени и бракът няма да ги промени. Но ако някога ще се омъжвам, той е единственият.“

„Той е много териториален и тъй като вече не ми позволява да правя видеоклипове с мъже, трябва да ги правя с жени. Което ми харесва, между другото. Харесва ми, че той брани терена си и ме цени по начин, по който единственият човек, на когото би позволил да ми докосне бедрото, би била Риана.“

През януари 2015 г. се ражда вторият син на Шакира и Пике – Саша.

Пике се оттегля от международния футбол след Световното първенство през 2018 г. Шакира продължава да е отдадена на музикалната си кариера.

В интервю през януари 2020 г. на въпрос за евентуална сватба Шакира отговаря:

„Да ви кажа честно, бракът ме плаши. Не искам той да ме вижда като съпруга. Предпочитам да ме вижда като своя приятелка. Като любовница. Това е като малък забранен плод. Искам да го държа на нокти. Искам да мисли, че всичко е възможно в зависимост от поведението.“

През януари 2022 г. Шакира говори за неравностите, през които е преминала връзката й с Пике. В основата им е липсата на точност и умение за управление на времето у латино дивата. Колумбийката казва, че Пике винаги е имал график, който да следва, докато при нея нещата са доста по-различни.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shakira (@shakira)

„Той е много стриктен, много точен. Възпитан е във футболен отбор, където е отборен играч и трябва да бъде точен. Това е като в армията. Като комбинация от армия и детска градина.“

„Времето, в което всъщност се караме, е защото аз закъснявам, а той ме чака. Винаги съм искала да работя. В събота, в неделя или понеделник, няма значение. Така че напълно загубвам представата за време.“

През юни 2022 г. Шакира и Жерар Пике изненадаха света, като обявиха раздялата си след 11 години заедно. Шакира остана в семейния им дом в Барселона, Пике се изнесе. Според медиите Пике е изневерявал на Шакира с Клара в продължение на една година преди раздялата.

През ноември 2022 г. Шакира и Пике потвърдиха, че са подписали споразумение за попечителство над децата след преговори, продължили повече от 12 часа.

Шакира нарушава мълчанието си относно раздялата през септември 2022 г. в интервю пред списание ELLE. Звездата казва, че това са били „най-тъмните часове“ в живота й.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shakira (@shakira)

През октомври 2022 г. Шакира пуска песен с пуерториканската звезда Ozana, в която се пее: „Не беше моя вината, не беше твоя вината. Вината беше на монотонността. Никога не съм казвала нищо, но ме боли. Знаех, че това ще се случи“. Заглавието на парчето е „Monotonía“. И продължава така: „Внезапно вече не беше същият. Напусна ме заради нарцисизма си. Ти забрави какви бяхме преди“.

В първото си телевизионно интервю миналия месец след раздялата си с Пике, Шакира разкри, че е излязла от болезнената им раздяла по-силна и сега се чувства самодостатъчна. Това не й попречи да отправи язвителни атаки към бившия си и новата му любима чрез музиката си.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KAROL G (@karolg)

През януари тази година Шакира пусна песен в колаборация с хитовия аржентински DJ Bizarrap. В сингъла, озаглавен „BZRP Music Session #53“, колумбийката пее, че е предадена от партньора си и е заменена от по-млада жена. В песните има заядливи препратки и игра на думи, насочени срещу Клара. Клара Чия Марти е на 23 години, Пике е на 36, Шакира е на 46.

Пред местните медии Шакира каза: „Има място в ада, запазено за жени, които не подкрепят други жени“.

Всички тръпнат в очакване какво ще каже Шакира при Джими Фалън. Американските й фенове са щастливи. Дано и за нея това да е добро ново начало, за да преодолее най-накрая раздялата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР