Мисия: По-добър свят за жените

100% от печалбата ще бъде дарена в подкрепа на жени, диагностицирани с рак на гърдата, както и за профилактични прегледи на млечна жлеза

03 March 2023

По повод Международния ден на жените и вдъхновен от неизчерпаемата женска сила и солидарност, Avon България лансира нови благотворителни продукти, с които да подкрепи една от най-важните женски каузи – битката с рака на гърдата.

Водени от неспирен стремеж към създаване на по-добър свят за жените, който е по-добър свят за всички, Avon създаде ексклузивно за българския пазар благотворителна картичка и тефтер "По-добър свят за жените". 100% от тяхната печалба ще бъде дарена в подкрепа на жени, диагностицирани с рак на гърдата, както и за профилактични прегледи на млечна жлеза.

Със своя оригинален дизайн, тефтерът е стилно решение за водене на списъци със задачи, което помага за намаляване на стреса в забързаното ежедневие.

При създаването на продукта, компанията остава вярна на мисията си да информира жените за важността от профилактика и ранна диагностика. Тефтерът напомня на всяка дама да отделя време за самоизследване на гърдите си и поне веднъж годишно да посещава мамалог.

Картичката следва стилистиката на женската солидарност и подкрепа и може да послужи като малък жест на внимание към любима жена, в същото време символ на съпричастност към битката с рака на гърдата.

За илюстрациите компанията се довери на талантливата Цветелина Тодорова.

Ето какво споделя за партньорството младата дама: „Когато ме потърсят за подобен проект с толкова важно послание, се чувствам задължена да помогна чрез изкуството си. Женската сила, подкрепата и оптимизмът са именно посланието на тези илюстрации“.

Ключов партньор на Avon в мисията срещу рака на гърдата е Фондация Една от 8. От 2015 година през съвместната програма "Бъди до мен" ежегодно хиляди жени с диагноза рак на гърдата и техните близки получават подкрепа.

През годините Avon дарява средства за информационни и практически консултации, за индивидуални психологически консултации, групи за взаимопомощ, арт-терапия и др. Благодарение на "Бъди до мен" розовият кемпер пътува в цялата страна за провеждане на безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата. Интересът е изключително голям, а освен преглед, дамите получават и насоки колко често и каква профилактика трябва да правят и как сами ежемесечно да проверяват гърдите си.

За наближаващия 8 март или просто така, без повод, изненадай своята майка, сестра или приятелка с благотворителна картичка или тефтер "По-добър свят за жените" и донеси усмивка. Мил жест, който ще запази спомена за принос към стойностна кауза, защото 100% от печалбата ще бъде дарена.

https://eva.bg/article/44271-Misiya-Po-dobar-svyat-za-zhenite

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР