Кристен Стюарт ( и наградите) на Берлинале

Акрисата, която бе председател на журито на един
от най-престижните кинофестивали в света, избра за заключителната церемония черна полупрозрачна рокля. Както се вижда от снимките в галерията ни, тя не за първи път прави подобен избор.

eva.bg 26 February 2023

Голямата награда на тазгодишния Берлински филмов фестивала, „Златна мечка“, бе връчена на документалния филм "На Адаман" (Surl'Adamant) на френския режисьор Никола Филибер, разказващ за парижкия център „Адаман“, в който живеят възрастни хора с психични разстройства.

8-годишната София Отеро стана най-младата носителка на наградата за най-добро актьорско изпълнение в главна роля в историята на фестивала– за испанския филм "20 000 вида пчели", в който тя играе ролята на дете, търсещо своята полова идентичност. Голямата награда на журито получи "Червено небе" на немския режисьор Кристиан Пецолд („Транзит“, „Ундине“). Анджела Шанелец спечели "Сребърна мечка" за най-добър сценарий за филма "Музика“, а французинът Филип Гарел бе отличен със "Сребърна мечка" за най-добър режисьор за филма "Голямата колесница".

В рамките на фестивала почетна награда „Златна мечка“ за цялостно творчество бе връчена на Стивън Спилбърг като бе показан и най-новият му филм, великолепният  „Семейство Фейбълман“, създаден по автобиографични мотиви.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР