Крис Евънс: най-секси на света ли?

Висок е 1,83 м, тежи 80 кг (при това – предимно от мускули, ако не вярвате, гледайте го във всичките му филми, задължително има поне една гола сцена).

Ирина Иванова 22 February 2023

Снимка: getty images/guiliver

Звездата на Marvel, станал световноизвестен с ролята си на комиксовия герой  Капитан Америка в шест филма, бе провъзгласен за най-секси мъж на света за 2022 г. от традиционната класация на списание People. Висок е 1,83 м, тежи 80 кг (при това – предимно от мускули, ако не вярвате, гледайте го във всичките му филми, задължително има поне една гола сцена). В случай че за вас външността не е всичко, ето и малко вътрешна информация.

1. Крис Евънс си има гадже,
а това никога не е добра идея за звезда, от която се иска просто да е секси и без гадже. От около година актьорът (41 г.) излиза с 25-годишната португалска актриса Алба Баптиста, добила известност с ролята си в сериала Warrior Nun и с… факта, че е гадже на Крис Евънс. Новината превърна много от феновете му във врагове, защото според тях Капитан Америка ги е подвеждал да си мислят, че е сам. След като спечели титлата на сп. People, Евънс проговори за приятелката си, но това стана точно около Хелоуин, когато Баптиста представяше нов филм със свое участие – “Mrs. Harris Goes to Paris”. Естествено, всички заподозряха, че разкрива връзката си не за да е честен с последователите си, а за да даде рамо на гаджето си в рекламата на филма.

2. Крис Евънс все пак е имал и други гаджета. И е романтичен.
Списъка започваме с Кейт Босуърт, за връзката му с която през далечната 2000 г. се носят само слухове. Всичко тръгнало от снимачната площадка на съвместния им филм The Newcomers и продължило няколко месеца. Следва първата му наистина сериозна връзка, отново с актриса – Джесика Бийл, с която са заедно между 2001 и 2006 г. и дори обсъждат брак, макар че в крайна сметка не стигат и до годеж. Бийл свидетелства, че за един неин рожден ден Капитан Америка обсипал цялото им легло с различни на цвят розови листа, включително и от най-екзотични сортове рози.

После идва кратка връзка с Кристина Ричи, с която се появяват заедно на Мет Гала през 2007 г., а това очевидно значи много. 2014 г. май е важна година в интимната биография на Евънс, защото тогава осъществява детската си мечта да излиза със Сандра Бълок. Той неведнъж е казвал, че е бил влюбен в Бълок като тийнейджър. Все пак може би „гаджета“ не е най-уместната дума за този случай. 2015 г. е годината на Лили Колинс, а 2020-а – тази на Лили Джеймс, като и в двата случая става въпрос за много летливи взаимоотношения. И после идва времето на Алба Баптиста. Нищо чудно да пропускаме някое име.

3. Крис Евънс обича (и може) да танцува степ.
Е, не е толкова добър като Джин Кели, но все пак доста си го бива. Майка му, която е дългогодишен директор на театър, го е научила. Какво друго ѝ дъл-жи? Ролята на Капитан Америка например. В началото той си позволява първосигнално да я отхвърли, тъй като е убеден, че ще му коства така приятната анонимност, на която се радва до онзи момент. Никой не го спира, за да разговаря с него, никой не го снима, нито го преследва. Евънс наистина не иска да се раздели със свободата си, но майка му му казва: „Ти луд ли си!“ И той приема ролята. И тя наистина го лишава от анонимността му. Но пък сещате ли се за някой анонимен, спечелил титлата „най-секси мъж на света“?


     
4. Крис Евънс е будист.

През 2005 г. Евънс се записва на нещо като курсове по будизъм в Лос Анджелис и през 2006 г. заедно с останалите от групата заминава за Индия, където прекарва около три седмици в будистки ашрам в Ришикеш – правят височинни преходи в Хималаите и кратък палатков лагер на брега на свещената река Ганг. В резултат на преживяването Крис приема будизма и започва да говори така: „Да си супергерой на екрана не е толкова трудно. Истинската суперсила е да успееш да успокоиш съзнанието си, когато вътрешният шум стане прекалено силен“. Е, и си прави татуировка с дълъг цитат от будистко учение. Той има още шест татуировки като една от най-скъпите на сърцето му е посветена на най-добрия му приятел, загинал в катастрофа през 2003 г.

5. Крис Евънс редовно се подлага на терапия за контролиране на тревожността.

За първи път усеща сериозно вътрешно напрежение, когато поема ролята на Капитан Америка. Особено рекламното турне с многото пътувания и червени килими го кара да се чувства, по собствените му думи, така, сякаш стъп-
ва върху нажежени въглени. Веднага се записва на терапия, която продължава да посещава и до днес, чувства се все по-добре в кожата си, а близкият му приятел Робърт Дауни Джуниър, или иначе казано Железния човек от „Отмъстителите“ на Marvel, свидетелства, че след като започнал да се бори с пристъпите на тревожност, Крис е станал много по-спокоен, ведър и забавен тип.

6. Крис Евънс е съвършената холивудска звезда.

Той е просто безупречен – има съвършено бели холивудски зъби (баща му е зъболекар), съвършено поддържана физика (всеки ден по два часа), интересува се от източна философия, обожава родителите си, семейството си, кучето си, вслушва се в съветите на мама, посещава терапия превантивно, не пие, не пуши (или поне не публично), играе в мегахитова поредица, поддържа гей браковете, осъжда домашното насилие, брат му пък е звезда в сапунени сериали… С една дума – баба ви би била щастлива да се омъжите за него. Не ни остава нищо друго, освен да му потърсим някой и друг недостатък, за да стане наистина секси.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР