Сабато Де Сарно е новият творчески директор на Gucci

Роденият в Неапол Де Сарно, който доскоро бе част от екипа на Valentino, застава на мястото на звездата Алесандро Микеле, напуснал изненадващо Gucci преди два месеца.

eva.bg 29 January 2023

От легендарната модна къща Gucci обявиха официално, че новият творчески директор на марката се казва Сабато де Сарно. Сабато идва на мястото на Алесандро Микеле, чиито дръзки идеи, ориентирани най-вече към поколението на т.нар. милениъли (родените между 1995 и 2010 г.), доведоха до звездния ренесанс на Gucci през последните години. Преди два месеца Микеле предизвика истински шок в модните среди, обявявайки, че напуска модната къща, тъй като отказва да следва агресивната търговска стратегия и да покрива изискванията за висок растеж на управителния й съвет.

Сабато Де Сарно не е широко известен в света на модата, но има престижна професионална биография – започва кариерата си в Pradaпрез 2005 г., продължава в Dolce&Gabbana, а през 2009 г. става част от екипа на Valentino, където преминава през различни позиции, докато накрая става вторият по ранг дизайнер след главния Пиерпаоло Пичоли като отговаря и за женските, и за мъжките колекции. Смята се, че именно Де Сарно е работил върху сватбената рокля, с която миналата година Никола Пелц се омъжи за Бруклин Бекъм

„За мен е голяма чест да поема ролята на творчески директор на Gucci – написа Сабато Де Сарно. - Горд съм да се присъединя към модна къща с такава необикновена история и наследство, която през годините успя да приеме и утвърди ценностите, в които вярвам и аз самият. Трогнат съм и развълнуван да допринеса с моята творческа визия за развитието на марката.“

 

Дебютът на новия творчески директор на Gucci ще се състои след осем месеца - на Седмицата на модата в Милано през септември.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР