4 съвета за спокойни и щастливи празници

15 December 2022

Снимка: Next Level

Коледа е настроение и приятни емоции. Коледа е споделяне - на семейни шеги, на общи спомени, на планове за идната година. Трапезата е отрупана и красива, а камината излъчва светлина и топлина. Забравяме за работните задължения и се отдаваме на спокойствие и релакс.

Да, истинска идилия! Невинаги всичко е толкова спокойно обаче, ако ти си домакинята, която трябва да се погрижи за пазаруването и приготвянето на трапезата. Както и за подаръците за децата и за мъжа ти, и за още около 2456 детайла, за да бъде всичко перфектно.

В случай че и на теб този период от годината ти носи малко повече напрежение, отколкото спокойствие, подготвихме 4 съвета, с чиято помощ да се насладиш на почивката максимално.

Подготви подаръците от по-рано

Често чуваме този съвет, но как да го реализираме на практика? Тъй като вече е декември и празниците потропват на вратата, излез за подаръците вед-на-га. Не чакай да дойде следващия уикенд, когато по магазините ще бъде пълна лудница. Не чакай и следващата петък вечер, когато на път към търговсикя център вероятно ще стоиш в задръстване поне час.

Освободи си 1-2 часа от работа в делничен ден и обиколи магазините, които вече си набелязала. По този начин ще имаш достатъчно време и да ги опаковаш и поставиш под елхата, а и ще избегнеш прекомерната еуфория в последните дни преди Коледа.

Ето и един хак, който да имаш предвид за следващата година - още от началото на 2023 г. си постави за цел да слушаш внимателно за какво мечтаят твоите близки. В случайни разговори или чат, приятелите ни често споделят каква вещ, пътуване или преживвяане биха искали да получат и да им се случат. Записвай си ги на удобно място. Когато настъпи краят на следващата година, вече ще имаш готов списък, а някои неща може да купиш дори и преди това. Излишно напрежение = 0.

Планирай внимателно предколедния пазар

Да обикаляш из супермаркета, умувайки какви продукти ще ти бъдат нужни за празничната вечеря без списък, се доближава много до идеята за самоубийство.

Вместо това, си направи списък. Помисли колко гости ще посрещнете у дома и колко ястия би искала да приготвиш. Седни и го разпиши. Не пропускай да предвидиш и сладки неща или плодове, които бихте занесли у приятели, когато вие гостувате. Това може да са шоколадови яйца за децата, луксозен комплект белгийски шоколад или пък продукти, с които ти да приготвиш домашен сладкиш.

Включи всичко това в списъка си и отиди в познат за теб супермаркет. Така ще си спеситш лутането между рафтовете, в търсене кой продукт къде се намира. Вземи си и голяма количка. Предколедния пазар обикновено е обемен. Тези съвети звучат логично и просто, но често ги пропускаме и се озоваваме нервно обикалящи из целия супермаркет, крепейки половината продукти на ръце, защото кошницата не ни е стигнала.

И още един капан, от който да се предпазиш - не прекалявай. Изхвърлянето на храна не е нещо, с което да се гордеем. Не се презапасявай с продукти с кратък срок на годност, особено ако можеш да ги купиш, без особени усилия, и от кварталното магазинче. По-добре не купувай и неща, за които не си сигурна дали ще се харесат на семейството ти. Рискът, да останат неупотребени, е голям.

Подари си здраве и добра форма още преди празниците

Покрай цялото мислене и планиране, не забравяй да помислиш и за себе си! Подари си нещо специално и желано още преди празничната еуфория, за да бъдеш в добро настроение и по-мотивирана. Така ще имаш усещането, че вече си получила заслужената награда за усилията.

Организирай си няколко часа спа ритуали в близко спа студио, поглези се с нова прическа. Или пък си подари здраве и красота за цялата година с нов годишен абонамент за фитнес. Едва ли има по-приятно чувство от това да се чувстваш добре в тялото си и да се гордееш с това, което виждаш в огледалото. Независимо дали искаш да промениш нещо в себе си, или пък да поддържаш вече добрата си форма, във верига фитнес клубове Next Level ще откриеш правилното решение. И тъй като знаем, че процесът изисква време и дисциплина, най-добрият начин да не позволиш на онова дяволче в теб, нашепващо да останеш на дивана, да вземе превес, е с годишен абонамент.

Издаваме ти и че този месец веригата отваря нов клуб в кв. Дружба, на бул. Проф. Цветан Лазаров 113. В него ще можеш да се възползваш от две студиа за Les Mills групови занимания, сауна, зона за функционални тренировки и голямо пространство, оборудвано с уреди на TechnoGym.

Организирай помощниците вкъщи

Не позволявай цялата работа да падне на твоите плещи. Разпредели задълженията върху всички членове на семейството по равно. Включвайки ги в организацията, ще можете всички заедно да се насладите на магията на празника - украсяването на дома, приготвяне на коледните сладки, дори слушането на любимия ви коледен плейлист.

А и... ще ти останат няколко часа, в които да се насладиш на ароматна чаша греяно вино. Наслади се на празника и го сподели с най-близките си!

Остави напрежението в отиващата си година и използвай времето, за да се заредиш с усмивки и мотивация за новото ти Аз.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР